(video) GENEVA 2024: Kimera EVO38 este pentru alți 38 de norocoși de pe planetă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Renault 5 nu este singura mașină galbenă de la Salonul Auto de la Geneva. Un stand de toată frumusețea și-a amenajat și compania italiană Kimera Automobili. Iar în centrul său stă modelul Kimera EVO38.

Kimera Automobili și-a prezentat primul automobil în 2021. Spectaculosul restomod EVO37 a fost realizat în strictă conformitate cu ideologia legendarei mașini sport Lancia 037 – ultimul model cu tracțiune spate care a câștigat Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) în 1983.

Precum Lancia 037, Kimera EVO37 are doar tracțiune spate, un motor supraalimentat de doi litri și o cutie mecanică în șase trepte. Cum se conduce și ce sunete produce puteți vedea pe YouTube.

Caracteristici cheie:

  • Kimera EVO38 folosește secțiunea centrală a caroseriei modelului de producție Lancia Montecarlo cu două uși. Partea frontală și posterioară a fost completată niște carcase tubulare suplimentare. 
  • Panourile exterioare ale caroseriei urmează în general designul lui EVO37, dar există prize de aer mai mari și mai agresive, iar în plus sunt mai multe elemente din titan și fibră de carbon. Acest lucru este necesar pentru a menține greutatea uscată la nivelul modelului EVO37 (aproximativ 1.100 kg), deoarece EVO38 are un „supliment” tehnic serios – AWD!
  • Totuși, aceasta nu este tracțiunea integrală cu diferențial central care a apărut pe mașinile Lancia Delta în anii 80. Judecând după descriere, un ambreiaj electro-hidraulic modern este responsabil pentru distribuția tracțiunii între osii. Mai mult, puntea din față poate fi complet deconectată! Și setările pentru tracțiunea integrală pot fi modificate în timp real.
  • În spatele scaunelor se află montat central un benzinar cu patru cilindri modernizat. Are 2.1 litri volum și supraalimentare combinată (turbocompresor + compresor mecanic). Puterea a crescut până la 608 CP și 580 Nm (+100 CP și + 30 Nm).
  • Deocamdată motorul este cuplat la cutia mecanică în șase trepte, însă rapoartele au fost scurtate. Mai târziu va deveni disponibilă pentru comandă o cutie de viteze secvențială cu actuatoare electrice.
  • La capitolul șasiu există, de asemenea, noutăți. Au apărut noi amortizoare controlate electronic. Și pe puntea frontală a fost montat un sistem de ridicare a caroseriei pentru a evita deteriorarea splitter-ului.

Dacă EVO37 a fost produs în 37 de exemplare, EVO38 va fi realizat în 38 de unități. În același timp, compania Kimera și-a anunțat deja al treilea proiect – un „hyper restomod” K-39, care va fi prezentat în această vară.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise