(video) Grupul Hyundai, anunţuri importante în privinţa tuturor mărcilor sale. Ce se va face până în 2025

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai Motor Group a anunțat în această dimineaţă o nouă strategie globală pentru a transforma toate maşinile sale în vehicule definite prin software (SDV, Software Defined Vehicles) până în 2025. Inițiativa lider în industrie, prezentată în cadrul forumului online global Unlock the Software Age, va oferi o eră fără precedent de mobilitate, iar clienților libertatea de a spori de la distanță performanța și funcționalitatea automobilelor personale oriunde și oricând.

Grupul a împărtășit, de asemenea, planuri de a transforma experiența clienților pe toată durata de viață a vehiculului și de a oferi o nouă eră a mobilității prin intermediul tehnologiei software în continuă evoluție.

Anunţuri cheie:

  • Mobilitatea și tehnologia software în continuă evoluție a Hyundai Motor Group se va asigura că toate modelele de la nivel mondial (indiferent de tipul de propulsie), inclusiv cele achiziționate deja, rămân la zi. Acest lucru va permite ca funcțiile vehiculului, inclusiv siguranța, confortul, conectivitatea, securitatea și performanța de conducere, să fie actualizate prin actualizări de software Over-The-Air (OTA), fără a fi necesar să meargă la un service. Și deoarece vehiculul poate fi actualizat în mod constant, valoarea sa reziduală va fi, de asemenea, mai bună.
  • Pe baza platformei EV de ultimă generație a Grupului, a controlerului integrat și a unui sistem de operare pentru mașini conectate (ccOS) dezvoltat intern, toate vehiculele Grupului vor fi echipate pentru a primi actualizări de software OTA până în 2025.
  • Grupul se așteaptă ca 20 de milioane de vehicule să fie înregistrate la serviciul său de mașini conectate (CCS) la nivel mondial până în 2025. Vehiculele conectate echipate cu caracteristici de telecomunicații de ultimă oră vor crea valoare și posibilități fără precedent și vor oferi clienților servicii personalizate, cum ar fi abonamente la software.
  • Grupul va oferi, de asemenea, servicii FoD (Feature on Demand) anul viitor. Acest lucru va oferi clienților posibilitatea de a selecta și achiziționa funcții și caracteristici care corespund nevoilor și gusturilor lor, precum și libertatea de a crea vehicule care se potrivesc cel mai bine cu stilul lor de viață.
  • În plus, datele privind mașinile conectate vor fi coagulate cu viitoarele soluții de mobilitate ale grupului, inclusiv vehicule construite special (PBV), Advanced Air Mobility (AAM), robotaxi și roboți. Prin stabilirea unei noi platforme de date, vor fi furnizate servicii inovatoare prin conectarea și procesarea diferitelor date generate de-a lungul ciclului de viață al mașinii, precum și prin promovarea creării unui ecosistem deschis în parteneriat cu diverse industrii precum logistica și acomodarea.
  • Grupul va investi, de asemenea, masiv în tehnologia software pentru a integra tehnologii hardware și software și pentru a spori și a internaliza capabilitățile tehnologice de mobilitate. Până în 2030, Grupul intenționează să investească 18 trilioane de woni în resurse, inclusiv înființarea unui nou Centru Global de Software pentru a-și consolida capacitățile software și pentru a accelera dezvoltarea vehiculelor definite prin software.
    • Noul Global Software Center va dezvolta dispozitive și soluții de mobilitate definite de software, depășind piața vehiculelor pentru a intra pe piața mobilității și logisticii
    • De asemenea, va stabili un sistem pentru dispozitivele de mobilitate dezvoltate de sine stătătoare pentru a se conecta la ecosistemele de smartphone-uri, în timp ce dezvoltă tehnologii și întreprinderi care pot conecta și controla dispozitivele de mobilitate sub un singur sistem de operare urban și fac posibilă conducerea autonomă.
    • Grupul va angaja, de asemenea, unii dintre cei mai buni dezvoltatori de software din lume și va dezvolta dispozitive și servicii care acordă prioritate UX pentru a aduce noi experiențe pe piața mobilității.
  • Suplimentar, Grupul intenționează să reducă semnificativ timpul necesar pentru toate procesele de producție în masă, inclusiv planificare, proiectare și producție, prin dezvoltarea unei platforme hardware și software partajate pentru vehicule. Acest lucru va permite partajarea componentelor vehiculelor între diferite segmente de vehicule, ceea ce va duce la o dezvoltare mai eficientă a vehiculelor și la reduceri mai mari de costuri. Reducerea complexității vehiculului va spori și mai mult eficacitatea tehnologiei SDV.
    • Software-ul pentru vehicule actualizabil constant va consolida capacitatea Hyundai Motor Group de a asigura fluxuri de venituri diverse și stabile, oferind caracteristici și funcționalități noi ale vehiculului și valorificând datele selectate pentru a oferi servicii personalizate pentru fiecare client. 
    • Rentabilitatea Grupului va fi, de asemenea, îmbunătățită prin scurtarea timpului de dezvoltare a vehiculelor și reducerea costurilor prin standardizarea platformei.
  • Grupul auto coreean va introduce, de asemenea, vehicule în 2025, pe baza a două noi platforme electrice: eM și eS. Noile platforme vor fi create sub sistemul Integrated Modular Architecture (IMA) al grupului.
    • Platforma eM este dezvoltată special pentru vehiculele electrice de pasageri din toate segmentele și va oferi cu 50% mai multă autonomie dintr-o singură încărcare în comparație cu vehiculele electrice actuale. Platforma eM este, de asemenea, dezvoltată pentru a sprijini tehnologia de conducere autonomă de nivel 3 sau mai mare, dar și funcțiile de actualizare a software-ului prin OTA.
    • Platforma eS va fi una de tip „skateboard” pentru vehicule electrice, exclusiv pentru vehicule construite special (PBV, Purpose Built Vehicles), cu o structură complet flexibilă pentru a satisface cerințele B2B și va oferi soluții personalizate pentru companiile care operează în domeniul livrărilor, logisticii și car-hailing.
    • Arhitectura Modulară Integrată va facilita standardizarea și modularizarea componentelor cheie EV. Prin standardizarea bateriilor și a motoarelor electrice, de exemplu, care variază în prezent de la fiecare model electric, Grupul va aplica în mod flexibil componente comune fiecărui vehicul, extinzând astfel eficient gama de modele.
  • Grupul va integra în mod similar controlerul vehiculului. Anterior, sistemul software trebuia actualizat separat pentru fiecare controler pentru a actualiza funcțiile vehiculelor. Cu toate acestea, un controler integrat oferă o soluție pentru a face acest proces mai sistematic și mai eficient. Astfel, numărul total de controlere poate fi redus semnificativ prin integrarea componentelor electrice de nivel inferior gestionate de controlere de nivel superior.
    • Controlerul integrat va permite dezvoltarea eficientă a diverselor segmente de vehicule și modele strategice optimizate pentru fiecare regiune și va ușura procesul de adăugare de noi funcții și de îmbunătățire a performanței. Ciclul actualizărilor software va fi scurtat, în timp ce frecvența va crește
    • De asemenea, tehnologia permite Grupului să răspundă flexibil și rapid pentru a răspunde nevoilor pieței și clienților în schimbare rapidă.
    • Sistemul de infotainment și sistemul avansat de asistență pentru șofer (ADAS) pe care Grupul le-a produs deja în serie sunt în prezent în curs de progrese funcționale odată cu introducerea celei mai recente tehnologii de control integrat. Până în 2025, atât controlerele de confort, cât și cele de conducere vor fi, de asemenea, integrate treptat.
  • Sistemele de operare pentru mașini conectate (ccOS) extrem de inovatoare și dezvoltate intern ale Grupului se vor dovedi cheie pentru ambiția Grupului de a prelua conducerea în furnizarea de soluții de mobilitate globală transformatoare. Platforma software ccOS poate fi aplicată la toate controlerele și poate maximiza performanța hardware printr-o putere de calcul extrem de mare.
    • Pentru a colecta și procesa eficient cantitatea mare de informații generate de mașinile conectate, sunt necesare semiconductori de înaltă performanță de procesare a informațiilor. Prin urmare, Grupul lucrează cu NVIDIA, un lider în calculul AI, colaborând la încărcarea unui ccOS optimizat pe NVIDIA DRIVE, un semiconductor de procesare a informațiilor de înaltă performanță.
    • Sistemul de operare ccOS avansat al Grupului va sprijini tehnologia software necesară pentru a analiza și procesa datele ultra-rapid, oferită de vastele capacități de colectare a datelor ale tehnologiei, cum ar fi senzorii din camerele, radarele și LiDAR-urile montate pe vehicul.
  • Deja în acest an, Grupul va aplica un pilot avansat de conducere pe autostradă (HDP) pe noul Genesis G90, care este o tehnologie de nivel 3 pentru conducerea autonomă bazată pe controlerul integrat de a doua generație. Grupul își dezvoltă, de asemenea, Remote Parking Pilot (RPP) pentru conducerea autonomă de nivelul 3.
  • Grupul dezvoltă şi un controler integrat de a treia generație bazat pe un cip NVIDIA de înaltă performanță de generație următoare pentru a avansa tehnologia de conducere autonomă. 
    • Noul controler integrat va permite un calcul și mai rapid și un control mai eficient prin instalarea unui procesor de performanță mai mare și creșterea integrării între controlere în comparație cu controlerul integrat de a doua generație comercializat în prezent.
    • Controlerul integrat de a treia generație va deveni baza expansiunii Grupului a vehiculelor produse în masă cu autopilot de nivel 3, precum și pentru comercializarea nivelurilor de conducere autonomă de nivel 4 și 5 în timp util. 
    • De asemenea, este în curs de dezvoltare pentru a oferi o disipare îmbunătățită a căldurii, niveluri mai scăzute de zgomot și costuri de producție reduse.
  • Grupul construiește, de asemenea, o nouă platformă de date care poate combina și procesa datele generate de-a lungul întregului ciclu de viață al vehiculului, inclusiv producția, producția și operarea, care va fi folosită pentru a crea o gamă largă de servicii inovatoare.
    • Platforma de date a Grupului se va concentra pe tehnologia capabilă să identifice modul în care sunt generate datele în fiecare etapă a ciclului de viață al vehiculului, pe lângă colectarea și analizarea selectivă a datelor necesare pentru a furniza servicii valoroase clienților. 
    • Datele colectate prin controlerul de înaltă performanță al vehiculului vor fi procesate și analizate continuu cu tehnologia de deep learning pentru a asigura viteză și eficiență optime.
    • În acest scop, Grupul își consolidează în mod constant capacitățile de personal și resurse pentru a-i permite să creeze informații și servicii valoroase prin procesarea rapidă și stabilă a cantităților mari de date. Pe lângă zecile de mii de mașini conectate din întreaga lume, datele vor fi culese din mai multe surse suplimentare, cum ar fi semnalele de trafic, infrastructura și cartografierea navigației prin satelit
    • În plus, Grupul intenționează să contribuie la crearea unui nou sistem de mobilitate prin conectarea diverselor dispozitive de mobilitate viitoare bazate pe conectivitate și scalabilitate de date.

Combinarea tehnologiilor hardware și software va permite Hyundai Motor Group să îmbunătățească și să internalizeze capacitățile tehnologiei de mobilitate și să întărească hotărârea Grupului de a prelua conducerea în viitorul mobilității.

Cmentariile sunt închise