(video) Hennessey se ia după Koenigsegg și Pagani. Venom F5 a primit o cutie de viteze mecanică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Predecesorul Venom GT a avut, de asemenea, o cutie de viteze de acest tip. Hennessey introduce o altă versiune limitată a modelului F5, botezată F5-M, fiind deja complet sold out. Creația este numită cel mai performant automobil de producție cu o cutie mecanică.

Producătorul spune că mașina este pentru pasionații de condus curajoși și îndrăzneți.

Caracteristici cheie:

  • Concentrat în jurul unei transmisii manuale cu șase trepte, scopul principal al modelului Venom F5-M, semnificativ reproiectat, este de a amplifica senzația de condus. Alături de amplificarea senzorială permisă de cockpit-ul deschis, Hennessey a optat pentru o conexiune fizică a transmisiei în locul oricărei interferențe electronice. Inginerii echipei au lucrat din greu pentru a îmbina interacțiunea captivantă, performanța uluitoare și feedback-ul senzorial complet cu cei 1843 CP.
  • Lucrând împreună cu echipa experimentată de calibrare a companiei, Brian Jones, guru al ingineriei Hennessey, a refăcut motorul pentru a-l asocia cu noi rapoarte de transmisie. Optimizând configurația, echipa a echilibrat entuziasmul cu realitățile științifice ale transferului manual a marii puteri către șosea prin intermediul roților din spate. Aplicarea treptată a puterii va garanta lui Venom F5-M o accelerație devastatoare, în timp ce valorifică puterea livrată pentru a obține control pe măsură ce viteza crește.
  • Pe lângă faptul că fiecare client își va pune amprenta asupra mașinii sale prin culori unice și tratamente unice din fibră de carbon, modelul Venom F5-M va mai avea deosebiri de restul gamei. Una dintre cele mai evidente diferențe este adăugarea unei aripi dorsale uriașe de 1.4 metri lungime.
  • S-a creat și o livrea de caroserie personalizată, inspirată de la mașini participante în motorsport.
  • În habitaclu, un interior redesenat eroizează schimbătorul de viteze ridicat din aluminiu și fibră de carbon. Acesta se află la loc de cinste în cadrul unui gate cu șase trepte, frezat din aluminiu.
  • Această secțiune centrală reproiectată a habitaclului prezintă o configurație complet nouă pentru F5-M. Aspectul proaspăt prezintă noi deflectoare de aer amplasate orizontal. Stau deasupra unei fante special concepute pentru cheie, realizată din același aluminiu brut.
  • De la maneta schimbătorului de viteze, există spațiu pentru controlul aerului condiționat. Consola redesenată este completată de comutatoare pentru geamuri, inspirate de comenzile din avioanele de vânătoare.

Doar 12 exemplare vor exista, fiecare costând minimum 2.65 milioane de dolari. De notat că modelul F5-M face parte din seria celor 30 de Venom Roadster care au fost planificate pentru construcție. Fiecărui proprietar îi este garantată o culoare unică, care odată aleasă este ștearsă din configurator pentru a asigura exclusivitatea.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise