(video) HiSky a organizat un concert la peste 10 km altitudine într-un Airbus A321neo LR, cel mai nou avion din flotă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Al doilea Airbus A321neo LR al companiei aeriene HiSky (YR-WIN) a zburat pentru prima dată de la Chişinău, iar pentru a marca acest lucru i-a luat la bord şi pe băieţii de la Zdob şi Zdub! De concertul neaşteptat, organizat la mare altitudine, am avut parte şi noi în cadrul unei deplasări în Germania.

Două aeronave Airbus A321neo LR au intrat în flota companiei aeriene HiSky de la începutul anului 2023. Aparatele de zbor au ajuns în România în martie și au intrat în serviciu complet din luna aprilie, deși primul zbor cu YR-WOW pe ruta București-Dublin a avut loc chiar pe 31 martie. HiSky este primul operator al celor două aeronave, după ieșirea acestora de pe linia de producție a fabricantului Airbus.

Airbus A321neo LR face parte din noua generație dezvoltată de producătorul francez, cu scopul de a reduce impactul aviației asupra mediului și costurile transportului aerian, dar și pentru a îmbunătăți experiența de călătorie a pasagerilor. Modelul ales de HiSky are un consum de combustibil cu 15% mai scăzut față de versiunile anterioare și emisii de gaze cu efect de seră reduse cu până la 50%. Gradul ridicat de eficiență a motoarelor asigură nu doar beneficii pentru mediu dar și pentru pasageri, intensitatea zgomotului resimțit în cabină fiind redus, de asemenea, la jumătate.

Însă principalul avantaj adus de acest model de aeronavă este capacitatea de a opera zboruri directe pe distanțe mai mari. A321neo LR poate parcurge, fără escală, o distanță de până la 7.400 km, cea mai mare autonomie de zbor a unei aeronave de tip narrow-body.

Cele două aeronave noi au fost date în operarea HiSky de către compania americană de leasing Air Lease Corporation, cu care operatorul are deja un contract pe termen lung pentru celelalte cinci aeronave Airbus din flotă.

Amintim că HiSky a fost înființată în anul 2020 și avea până în 2023 în exploatare o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, cu o vârstă medie de 7 ani. La acestea s-au adăugat cele două Airbus A321neo LR. Compania operează zboruri regulate din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare, Satu Mare și Chișinău către destinații interne și internaționale, precum și zboruri în regim charter în parteneriat cu principalele agenții de turism din România. De la începutul anului 2021, HiSky operat peste 5.200 de zboruri și a transportat peste 550.000 de pasageri!

Cmentariile sunt închise