(video) Honda se va întoarce full-time în Formula 1, fiind atrasă şi de banii lui Lawrence Stroll

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Honda se va întoarce full-time în Formula 1. Producătorul japonez Honda va lansa o revenire la scară largă în Formula 1 în 2026, în calitate de furnizor de unități de propulsie pentru… Aston Martin!

Amintim că Honda a părăsit F1 la sfârșitul anului 2021, după o ședere de șapte ani în sportul care a culminat cu victoria lui Max Verstappen în Campionatul Mondial al piloților, însă îşi mai continuă relația cu Red Bull printr-un acord de suport a agregatelor, valabil până la sfârșitul lui 2025.

Când F1 a prezentat noile sale reglementări privind motoarele folosite începând cu 2026, Honda a fost ademenită de cerința de a utiliza combustibili 100% durabili și de accentul mai mare pe energia electrică (puterea electrică va creşte de trei ori), deoarece a oferit sinergii cu obiectivele companiei auto.

Dar, din cauză că Red Bull a urmărit să aibă o divizie de motoare in-house, susținută de noul lor partener Ford, Honda s-a văzut nevoită să analizeze alte oferte, semnând un acord cu Aston Martin, britanicii fiind dornici de a găsi un partener de lucru pentru a dezvolta un motor personalizat pentru echipă, fiind evident entuziasmați de succesul Red Bull.

Mercedes-AMG, care este partener al echipei cu sediul în Silverstone din 2009, va continua să furnizeze Aston Martin unități de propulsie, plus cutia de viteze și suspensia spate, până la sfârșitul anului 2025.

Koji Watanabe, președintele Honda Racing Corporation – divizia de curse a Honda care va derula proiectul – a spus că Honda, care va intra în al cincilea său stagiu în F1, nu are de gând să furnizeze motoare altor clienţi în afară de Aston Martin începând cu 2026.

Honda Racing Corporation (HRC), care a devenit responsabilă atât pentru activitățile de motorsport auto, cât și pentru cele de moto din 2022, își va asuma responsabilitatea pentru dezvoltarea unităților de propulsie, participarea la curse și gestionarea curselor de F1.

Tehnologiile și know-how-ul obținut în urma acestei noi provocări vor putea fi aplicate direct viitoarelor vehicule electrice de producție în masă marca Honda, cum ar fi un electromobil sport de top și în tehnologii de electrificare în diverse domenii, inclusiv eVTOL, care este în prezent în cercetare și dezvoltare.

Din 2026 echipa se va numi Aston Martin Aramco Honda.

Cmentariile sunt închise