(video) Hyundai dezvăluie detalii interesante despre conceptul Prophecy EV

Hyundai a dezvăluit noi detalii despre conceptul impresionant “Prophecy” şi a mai publicat câteva imagini suplimentare cu el. Principalele caracteristici ale modelului electric sunt prezentate de către însuşi Luc Donckerwolke, designer-şef la Hyundai Motor Group, prin intermediul unor materiale video.

Mai degrabă decât a fi un concept pur, numele său face referire la faptul că este un vehicul teaser al unor idei și caracteristici pe care Hyundai le va dezvolta în viitor.

“Prophecy” prefigurează direcția de design a viitoarelor modele Hyundai, stabilind în același timp un etalon pentru autovehiculele electrice ale gamei. Profilul fluid, asemănător unui coupe, este inspirat de mașinile de epocă din anii 1920-1930.

Designul se remarcă printr-o aerodinamică excelentă. Jantele permit canalizarea fluxului de aer spre partea laterală a caroseriei, efectul fiind amplificat de spoilerul spate, prin gestionarea forței de apăsare care îmbunătățește stabilitatea autovehiculului, la deplasarea cu viteză mare. La interior, materialele utilizate sunt ecologice, în timp ce culorile și texturile au fost concepute pentru a oferi o experiență plăcută pasagerilor.

“Termenul Sensuous reflectă componenta emoțională a designului modelelor noastre, în timp ce Sportiness evidențiază dinamismul – să fii conectat la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Sensuous Sportiness nu este un nou limbaj sau o nouă filosofie, ci un nou concept utilizat în procesul de dezvoltare a autovehiculelor”, a explicat Donckerwolke.

Fără volan, doar joystick-uri – “Prophecy” utilizează o tehnologie de condus autonom. În locul volanului clasic există două joystick-uri, unul amplasat pe consola centrală, iar celălalt pe garnitură portierei. Conducătorul auto poate controla autovehiculul dintr-o poziție confortabilă, având parte de o experiență de condus intuitivă. Mai mult, 90% dintre funcțiile autovehiculului pot fi accesate prin intermediul butoanelor integrate în joystick-uri. Această configurație ergonomică, denumită “Intuitive Human Interface” contribuie la sporirea siguranței și a vizibilității.

Sistemul “Smart Posture Care” – Poziția optimă a scaunului poate fi setată manual, pe baza caracteristicilor fizice individuale ale conducătorului auto sau automat, prin intermediul noului sistem “Smart Posture Care” (SPCS). În modul “smart” pot fi introduse informații, precum înălțimea și greutatea, iar autovehiculul se va adapta automat caracteristicilor individuale ale conducătorului auto. SPCS controlează scaunul, volanul, oglinda și sistemul Head-Up Display, și se bazează pe informații verificate din punct de vedere medical.

O experiență relaxantă – Sistemul infotaiment este integrat într-un ecran de mari dimensiuni, care se întinde pe întreagă suprafață a bordului. Atunci când staționează, autovehiculul poate fi utilizat ca spațiu de relaxare. În “Relax Mode”, poziția scaunelor se ajustează, iar panoul de bord se rotește spre plafon, pentru vizualizarea optimă a informațiilor afișate pe ecran. Din cauza lipsei unui volan, ocupanții au practic zero obstacole vizuale – văd doar afișajul orizontal care se întinde de la montant la montant și tabloul de bord în formă de aripă. Pe măsură ce tehnologia de conducere autonomă progresează, potențialul vehiculelor de a fi utilizate ca spații de relaxare va crește în importanță.

Sistemul de purificare a aerului – Nu numai că este un vehicul electric cu emisii zero – de fapt mai şi curăță aerul. Acest lucru se datorează unui sistem unic de filtrare a aerului, cu un senzor de praf fin încorporat în vehicul. Când nivelurile de particule din interiorul vehiculului devin prea mari, sistemul de filtrare se activează, luând aer proaspăt din exterior, filtrându-l pentru puritate și recirculează aerul curat prin vehicul. Mai mult decât atât, acest lucru nu se întâmplă doar atunci când mașina este condusă: continuă să curețe aerul chiar și atunci când stă la “ralanti” sau se încarcă, și chiar dacă nimeni nu este în habitaclu.

În cele mai multe mașini, conducătorul auto sau pasagerul deschid fereastra atunci când doresc o gură de aer proaspăt. Cu Prophecy, aerul este întotdeauna proaspăt, astfel încât ferestrele de sticlă cu două panouri sunt blocate în loc. Când aerul din interiorul vehiculului devine stătut, aerul proaspăt este preluat prin supape de admisie din partea din față a vehiculului. Atunci când nu este nevoie de aer proaspăt în interiorul mașinii, aerul filtrat este pompat înapoi în exterior prin intermediul a două prize din partea de jos a ușilor laterale. Acest sistem este semnificativ mai eficient din punct de vedere energetic decât un sistem tradițional de ventilație.

E-GMP, prima platforma Hyundai EV – După conceptul 45, Prophecy este al doilea vehicul Hyundai care urmează să fie construit folosind Platforma Modulară Globală Electrică sau “E-GMP” – prima platformă EV dedicată Hyundai. O platformă EV dedicată deschide o lume de posibilități pentru noi caracteristici de design și confort. Agregatele electrice sunt mult mai compacte decât omologii lor cu ardere internă, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de o capotă faţă largă sau o consolă centrală voluminoasă. Acest lucru permite designerilor auto să recupereze spațiul pentru utilizarea pasagerilor și să reimagineze gama de experiențe din mașină.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise