(video) Hyundai lansează pe Tucson o nouă motorizare mild hybrid. Iată cum funcţionează
A făcut după cum a promis. În plus față de unitatea hibridă mild hybrid cu motor diesel CRDi de 2.0 litri introdusă în 2018, Hyundai Motor a combinat acum tehnologia sa eficientă 48 V mild hybrid şi cu motorul diesel CRDi de 1.6 litri (136 de CP). Vânzările acestei versiuni vor demara până la sfârşit de primăvară.
https://www.youtube.com/watch?v=u0ws5OVy2bg
Tehnologia cuprinde o baterie de 48 V, un demaror-generator mild hybrid (MHSG) și un convertizor LDC (de joasă tensiune DC/DC). În plus față de sistemul electric de 48 V, vehiculul mai este echipat cu un altul convențional de 12 V, care este conectat prin intermediul convertizorului menţionat la sistemul de 48 V. Astfel, o parte din energia stocată în setul de acumulatori poate fi de asemenea utilizată pentru stabilizarea sursei de alimentare de 12 V de la bord.
Bateria litiu-ion cu o capacitate de 0.44 kWh, care alimentează sistemul mild hybrid cu energie electrică, se află în podeaua portbagajului, în timp ce MHSG este montat pe arborele cotit al motorului diesel. Conexiunea dintre MHSG şi arborele cotit este realizat printr-o curea. Odată ce este pus în funcțiune, demarorul-generator generează energie cinetică din recuperare, care este transformată în până la 16 CP şi 55 Nm suplimentari.
Tehnologia companiei promite să îmbunătățească semnificativ economia de combustibil și emisiile de CO2 cu până la 11% în funcție de specificațiile vehiculului. Ca un beneficiu suplimentar, sistemul sprijină motorul cu ardere internă, compensează cu putere în timpul diferitelor etape de conducere și ajută la pornirea de pe loc mai lină şi mai rapidă în acelaşi timp. Astfel, dependența de motorul cu ardere internă este redusă.
Sistemul hibrid al celor de la Hyundai mai are avantaje deosebite în traficul urban, MHSG sprijinind motorul cu combustie la restartare după ce s-a deconectat. Această acțiune se face mai rapid şi mai lin datorită cuplului suplimentar bazat pe energia din bateria de 48 V. Ca urmare a livrării mai devreme și mai rapide a cuplului, pornirea motorului poate fi anticipată cu 0.2 secunde.
Demarorul convențional de 12 V este utilizat numai pentru operațiunea inițială de pornire în cazul în care uleiul de motor este încă rece și un cuplu de pornire mai mare este necesar. MHSG asistă de asemenea motorul diesel în timpul deconectării prin compensare cu o cantitate de putere şi cuplu.
Atunci când utilizatorul maşinii apasă mai mult şi mai intens pe accelerator, MHSG oferă suport motorului prin injectarea suplimentară a 5 până la 16 CP, în funcție de starea de încărcare a setului de acumulatori și de gradul de accelerație.
Odată ce viteza necesară este atinsă, MHSG funcţionează într-un mod neutru şi nu mai livrează deloc putere. Ca rezultat, emisiile de CO2, precum și consumul de carburant pot fi reduse cu până la 11%.
La o viteză constantă de deplasare, MHSG poate funcţiona fie la proprii ralanti, fie ca un generator care încarcă cu energie bateria de 48 V dacă este necesar.
În fazele de frânare sau de depășire activă, arborele cotit rotativ alimentează MHSG, care apoi acționează ca un generator cu o putere maximă de recuperare de la 14 până la 16 cai. Generatorul transformă energia cinetică de frânare în electricitate și o stochează înapoi în baterie.
În aceste faze, motorul cu ardere rămâne pornit, iar ambreiajul este ținut închis pentru a putea transfera puterea de la roți, peste transmisie și motor, către MHSG.
Iar atunci când maşina rulează constant la viteze mici, funcția Start-Stop se activează de la 30 de km/h. Sub decelerație între 30 și 0 km/h și cu ambreiajul decuplat, motorul este oprit complet.
Cu această unitate de propulsie suplimentară pentru modelul său bestseller în Europa, Hyundai în continuare îşi extindere strategia sa de electrificare pentru a face tehnologii curate accesibile pentru chiar mai mulți clienți. Datorită sistemului mild hybrid, clienții beneficiază de o bună tranzacționare între costul de achiziție și reducerile consumului de carburant și emisiile de CO2.
Sistemul extrem de eficient a fost dezvoltat la Centrul Tehnic European al companiei, din Germania, dar şi de Centrul de Dezvoltare şi Cercetare din Namyang, Coreea. Acesta va fi disponibil în combinație cu mai multe motoare în viitor, ca parte a mix-ului extrem de divers de soluții electrificate ale companiei.
Cmentariile sunt închise