(video) Idee bună de implementat! Într-o intersecţie din Chişinău a apărut proiecția unei treceri pietonale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Experimente similare am mai văzut prin alte ţări, însă ce ar fi dacă s-ar implementa în masă şi ţara noastră ar fi dacă nu prima, atunci una dintre primele în care s-ar legaliza folosirea unor astfel de marcaje digitale?

La intersecţie străzilor Bucureşti şi Lazo, în cadrul unui experiment, s-a montat pe un stâlp un proiector care pe timp de noapte amplifică şi face de zeci de ori mai vizibilă trecerea de pietoni existentă, printr-o proiecție suprapusă, puţin mai mare ca dimensiuni şi încă viu colorată, nu pur şi simplu alb-negru. Cu siguranţă că orice conducător auto nu poate să o treacă cu vederea, iar pietonii vor fi mai bine observați pentru că lumina cade şi peste a lor talie!

Nu se cunoaşte la moment a cui este ideea, însă la momentul înregistrării acestui filmuleţ se făceau câteva setări pentru adaptarea proiecţiei la dimensiunea marcajului real. Dar ar mai fi interesant de sincronizat cu semaforul, adică să apară doar când e timpul pentru ca pietonii să traverseze strada, ori ca proiecţia să fie dinamică.

Dacă este o idee particulară, autorităţile ar face bine să se inspire sau să colaboreze cu autorul. Însă dacă este ideea Primăriei, așteptăm o evoluţie în acest sens.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise