(video) În 2050, Nissan GT-R se prevede a fi condus cu puterea gândului

Noua generaţie Nissan GT-R este în pregătire şi va rămâne una dintre cărţile de vizită a mărcii. Însă cum ar putea arăta acest model în viitor, de exemplu, peste 30 de ani? Un răspuns la această întrebare ni se dă prin conceptul GT-R(X) 2050.

Proiectul a fost inițial gândit pentru o teză finală de către Jaebum “JB” Choi, un student absolvent din Coreea de Sud care învaţă la ArtCenter College of Design din Pasadena, California. Între timp, a ales să-şi facă stagiul în cadrul Nissan Design America din ianuarie 2020, dar după aproximativ două luni de zile a fost nevoit să muncească de acasă din cauza pandemiei. Cei de la Nissan au apreciat munca tânărului şi au văzut vehiculul atât de atractiv încât au decis să-l construiască în mărime naturală.

La prima vedere, se poate observa cu ochiul liber că GT-R(X) 2050 este incredibil de mic. Corpul are 2.908 mm lungime, 1.537 mm lățime și doar 658 mm înălțime. Conform ideii, pilotul trebuie să îmbrace o salopetă futuristă şi o cască înainte de a se îmbarca. Poziţionarea “la volan” are loc pe burtă şi cu mâinile şi picioarele întinse înainte!

Autorul proiectului mai spune că ceea ce a făcut poate fi catalogată ca o “mașină portabilă” care se conectează la creierul șoferului şi soluţia ar oferi performanțe mult mai bune decât maşinile obişnuite cu sisteme de conducere automată. Vehiculul imită forma corpului uman, astfel încât acesta să poată proteja eficient creierul. Datorită acestui lucru, mașina sport este controlată prin puterea gândului.

Ca vehicul care ar fi “condus”, cel mai probabil pe timp de noapte, manevrabilitatea ar fi o parte critică a performanței sale electrice de mare putere. Choi își imaginează că roțile / anvelopele sunt o parte integrantă a vehiculului, având o formă aproape de pătrat şi permiţându-i să se întoarcă la 360 de grade. Diametrul exterior al anvelopei măsoară 21 inci, iar cercul interior al roții este de 15 inci. Modelul spițelor a fost conceput pentru a ajuta roata să se răcească rapid, chiar și în condiții de frânare extremă.

GT-R(X) 2050 implementează, de asemenea, o aripă activă care ar adăuga forţă de apăsare atunci când este extinsă. Aripile se pliază pentru ca șoferul să poată intra și ieși din mașină.

Detalii despre propulsie nu se menţionează, însă cu siguranţă, orice design ar avea Nissan GT-R în anii 2050, acesta va fi electric.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/