(video) CES 2020: Premieră – Noul Land Rover Defender, prima maşină dual e-SIM din lume

Familia de maşini Land Rover Defender se prezintă la expoziţia americană CES nu doar pentru promovarea noii generaţii a SUV-ului, ci şi pentru a demonstra conectivitatea dual e-SIM cu care este înzestrată!

Noul Defender este primul vehicul din lume cu două modemuri LTE încorporate pentru conectivitate sporită, în timp ce noul sistem infotainment cu ecran tactil – Pivi Pro – de la Jaguar Land Rover, are un design lider în industrie și partajează hardware electronic cu cele mai noi smartphone-uri de pe piaţă.

Sistemul Pivi Pro cu reacție rapidă și intuitivă permite clienților să folosească pe deplin tehnologia Software-Over-The-Air (SOTA), fără a compromite capacitatea sa de a transmite muzică și de a se conecta la aplicații în mișcare. Având propriul modem LTE și eSIM, tehnologia SOTA poate funcționa în fundal, fără a afecta conectivitatea de zi cu zi oferită de modemul separat și de eSIM-ul din modulul de infotainment.

Mereu activ şi conectat la reţeaua online, sistemul Pivi Pro se află în centrul cabinei noului Defender, iar ecranul său tactil de înaltă rezoluție de 10 inci permite clienților să controleze toate aspectele vehiculului folosind același hardware de procesare ca și cele mai noi smartphone-uri. În plus, clienții pot conecta simultan la el două dispozitive mobile folosind Bluetooth, astfel încât șoferul și pasagerul să se poată bucura de o funcționalitate fără mâini în acelaşi timp, fără a fi nevoie de schimbat conexiunile.

“Cu un modem LTE și eSIM dedicat tehnologiei Software-Over-The-Air (SOTA) și același set-up care caută streaming de muzică și aplicații, noul Defender are capacitatea digitală de a menține clienții conectați, actualizați și distrați în orice moment, oriunde în lume. Puteți asemăna designul acestui sistem cu un creier, fiecare jumătate beneficiind de conexiunea proprie pentru un serviciu inegalabil și neîntrerupt. Ca și creierul, o parte a sistemului are grijă de funcții logice, precum SOTA, în timp ce cealaltă are grijă de sarcini mai creative”, a explicat Peter Virk, directorul diviziei directorul Connected Car & Future Technology la Jaguar Land Rover.

Pivi Pro are propria baterie, astfel încât sistemul este mereu pornit și poate răspunde imediat la pornire. Drept urmare, navigaţia este gata să accepte noi destinații în momentul în care șoferul se află în vehicul, fără întârziere. De asemenea, clienții pot descărca actualizări, astfel încât sistemul folosește întotdeauna cel mai recent software – inclusiv cele mai noi hărţi de navigaţie – fără a fi nevoie să viziteze dealeri pentru a fi instalate actualizări.

Conectivitatea LTE din spatele sistemului infotainment al Jaguar Land Rover permite, de asemenea, noului Defender să acceseze mai multe rețele din diferite regiuni pentru a optimiza conectivitatea, astfel încât clienții se vor confrunta cu întreruperi minime cauzate de punctele de acoperire negre ale furnizorilor individuali.

În plus, arhitectura bazată pe cloud oferită de CloudCar facilitează accesul și utilizarea conținutului și a serviciilor în mișcare și va suporta chiar şi plățile pentru parcare făcute din mașină atunci când noul Defender va ajunge pe străzile din Marea Britanie în primăvara acestui an (preţ de start pentru Defender 110: 45.240 de lire sterline).

Land Rover a confirmat, de asemenea, că primele maşini Defender vor avea mai multe capacități SOTA decât proiectate inițial. La lansarea sa de la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie, Land Rover a anunțat că 14 module individuale de control electronic vor putea primi actualizări la distanță, dar primele vehicule de producție vor avea 16 unități de control capabile să primească actualizări SOTA.

Inginerii de la Land Rover estimează că actualizările de software la dealer vor fi deja istorie pentru clienții de modele Defender înainte de sfârșitul anului 2021, deoarece modulele SOTA suplimentare vin online, crescând de la 16 la peste 45.

FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Land Rover Defender – Reportaj Video AutoBlog.MD

Sistemul multimedia Pivi Pro și Vehicle Domain Controller rulează prin intermediul performanţelor a două procesoare, platforme automobilistice de model Qualcomm Snapdragon 820Am, fiecare cu un modem Snapdragon X12 LTE integrat.

Cu nucleele sale de procesare eficiente din punct de vedere al puterii, performanță uimitoare și de ultimă generație, performanță de învățare automată integrată și capacități de procesare video puternice, platforma automobilistică Snapdragon 820Am este proiectată pentru a oferi experiențe de mașină conectată de neegalat, inclusiv interfețe cu răspuns rapid, grafică cu o rezoluţie 4K, transmisiuni media de înaltă definiție și audio imersiv.

Cele două modemuri X12 LTE oferă conexiune paralelă de înaltă lățime de bandă și conectivitate uplink în mai multe rețele, conectivitate ultra-rapidă și latență inferioară pentru comunicații securizate și fiabile. În plus, modemul X12 LTE dispune de un sistem integrat de navigație prin satelit global (GNSS), crescând capacitatea maşinii de a urmări cu acuratețe locaţia şi poziţia sa pe planetă.

Defender mai este primul Land Rover care include un controler de domeniu care consolidează o serie de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS) și funcții de comoditate, construite pe baza QNX Hypervisor, oferind tipul de in-car experience, alături de securitatea, siguranța și fiabilitatea de care au nevoie proprietarii. Consolidarea mai multor sisteme în mai puține ECU este crucială pentru viitorul maşinilor electrificate și va fi un model pentru o platformă de nouă generaţie a Land Rover.

În noul Defender, sistemul de operare Blackberry QNX oferă o experiență asemănătoare smartphone-ului pentru utilizatorii sistemului infotainment Pivi Pro. Tehnologia alimentează, de asemenea, sistemul de operare pentru TFT Interactive Driver Display de ultimă generație, care poate fi configurat de șofer pentru a afișa panoul de instrumente al maşinii, instrucțiuni de navigație și informații de pe hărţi sau o combinație a celor două.

Fiind lider în software încorporat, securizat și fiabil, tehnologia BlackBerry QNX este încorporată astăzi în peste 150 de milioane de vehicule și este folosită de producătorii de top pentru asistența avansată a șoferului, grupuri de instrumente digitale, module de conectivitate, sisteme hands-free și infotainment.

Jaguar Land Rover este primul producător de mașini la nivel mondial care utilizează şi cea mai recentă platformă CloudCar bazată pe servicii cloud. Lucrul cu cel mai important dezvoltator mondial de sisteme auto conectate aduce noi niveluri de comoditate pentru clienți care au de-a face cu Pivi Pro, sistem infotainment adaptat în noul Defender.

Prin scanarea unor coduri QR cu telefoanele, afișate pe ecranul sistemului Pivi Pro, conturile utilizatorilor sunt compatibile şi sincronizate automat cu serviciile de streaming de muzică de exemplu, inclusiv Spotify, TuneIn și Deezer, care sunt recunoscute și adăugate automat în cloud – transferând viața digitală a șoferului în vehiculul lor. Din acest moment, clienții pot accesa și transmite conținut fără a-și avea chiar smartphone-ul în vehicul! Actualizările furnizorului de conținut sunt efectuate la fel în cloud, astfel încât acestea sunt mereu actualizate – chiar dacă aplicația smartphone corespunzătoare nu a fost actualizată.

Sistemul CloudCar acceptă o varietate de funcționalități de serviciu și conținut și recunoaște numerele și codurile de apelare, precum și locațiile, stocate în cadrul invitațiilor la întâlnirile din calendar. Șoferii și pasagerii pot apoi să navigheze la o destinaţie sau să iniţieze apeluri și conferințe cu o singură atingere a ecranului tactil central, minimizând distragerile.

Într-un final, Land Rover este pe drumul către un viitor conectat și autonom, iar noul Defender oferă o serie de tehnologii care îmbunătățesc siguranța, dezvoltate cu Bosch pentru a îmbunătăți experiența de conducere. Alături de cele mai recente sisteme avansate de asistență a şoferului (ADAS), care includ Adaptive Cruise Control şi Blind Spot Assist, Bosch a sprijinit dezvoltarea sistemului inovativ 3D Surround Camera, care oferă șoferilor o vedere unică asupra perimetrului imediat al vehiculului folosind patru camere HD cu unghi larg, fiecare oferind un câmp de vizualizare de 190 de grade.

Conectată folosind o conexiune video rapidă de 3 Gbit/s și fuzionată cu 14 senzori ultrasonici, tehnologia inteligentă oferă șoferilor o posibilitate de a alege puncte de vedere, inclusiv o vedere de plan de sus în jos. Funcționează chiar ca un cercetător virtual, permițând șoferilor să se deplaseze în jurul vehiculului pe ecran pentru a obține poziția de conducere supremă on şi off-road.

Land Rover și Bosch au o relație care s-a început în urmă cu zeci de ani și a fost pionier în numeroase caracteristici de propulsie și control al mișcării, care vor continua să devină standardul industriei, inclusiv ClearSight Ground View, tehnologia Land Rover Wade Sensing și funcțiile Advanced Tow Assist – toate sunt activate de platforma de asistență pentru șoferi concepută de Bosch.

(video) Inginerul-şef Land Rover a arătat cum şi pe unde poate fi condus noul Defender

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise