(video) In memoriam: Ultimele derapaje ale lui Ken Block pot fi văzute în Electrikhana TWO

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Înainte de tragedia care a marcat o societate întreagă, privind decesul celebrului Ken Block, pilotul american a reușit să mai participe în filmările Electrikhana TWO, a doua parte a unui performance realizat pe străzi de metropole cu un unic Audi electric. Echipa Hoonigan a făcut public acum ceea ce s-a realizat în noiembrie 2022 în capitala Mexicului.

Mașina electrică în sine a fost modificată, ținând cont de experiența dobândită în timpul filmărilor primei părți a Electrikhana. De exemplu s-a modernizat transmisia și noile setări i-au permis să se potrivească mai bine unui stil de condus agresiv.

De asemenea, modelul a beneficiat de o imitație a unei cutii de viteze cu padele în spatele volanului, fiind simulate trepte de viteză și programate astfel mai multe nivele de viteză a roților. Implementarea soluției a făcut posibilă creșterea controlului în viraje și în timpul derapajului, deoarece apăsarea pedalei de accelerație nu mai duce la o creștere bruscă și instantanee a vitezei de rotație a roților. Anterior, o mică apăsare a acceleratorului însemna un salt imediat de la 24 la peste 193 km/h.

O altă caracteristică originală a mașinii este capacitatea ca roțile frontale și posterioare să se învârtă în direcții diferite pentru un burnout mai spectaculos pe loc, alături de funcția de activare a marșarierului la orice viteză, capacitatea de trecere instantă de la AWD la RWD și un tuning al ”diferențialelor” pentru a influența echilibru șasiului. Fiecare dintre aceste caracteristici este pusă la încercare în noul film.

Între timp s-a aflat că mașina cu două electromotoare, făcută acum mai ușoară, nu dezvoltă 1.500, ci doar 680 de cai putere. Energia este livrată din patru baterii cu o capacitate de 14.4 kWh fiecare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise