(video) În Moscova se testează noi semafoare cu secţiuni pătrate. Care le sunt avantajele faţă de cele tradiționale

Semafoare cu o formă neobișnuită, pătrată, au apărut pe drumurile rusești. Până în prezent au fost puse în funcțiune, în regim de test, pe cinci străzi din oraşul Moscova.

Potrivit Departamentului de Transport din Moscova, aceasta nu este doar o evoluţie estetică, ci și o soluție inginerească care permite instalarea unei “umpluturi” cu mai multe inovaţii.

Secțiunile pătrate au câteva avantaje faţă de cele rotunde. În primul rând, datorită zonei de iluminare mai mari, luminozitatea maximă crește, astfel încât semnalele pot fi văzute mult mai bine şi de la o distanţă mai mare de către șoferi și pietoni.

În al doilea rând, astfel de afișaje pot servi și ca mici monitoare LED pe care se pot afişa practic orice imagine, inclusiv avertizări despre eventuale ambuteiaje, lucrări de reparații care au loc pe traseu, despre înrăutățirea vremii de afară și alte situații de urgență.

În plus, noile semafoare pot da permisiunea pentru deplasarea simultană a vehiculelor la dreapta sau înainte fără a mai fi necesară instalarea unei secțiuni suplimentare cu săgeată verde pe fundal negru.

Numărul de funcții ale unor astfel de semafoare de asemenea au crescut. Dezvoltatorii au putut încorpora în ele camere de supraveghere a ordinii publice şi chiar senzori care pot monitoriza nivelul de emisii dăunătoare în atmosferă!

“Lucrările în acest sens vor continua şi anul viitor. Ne propunem să instalăm semafoare noi și să dotăm trecerile de pietoni. Scopul nostru este să calmăm traficul și să facem străzile mai sigure”, a declarat viceprimarul Moscovei Maxim Liksutov.

În perspectivă, experimentul cu semafoare pătrate poate fi extins și în alte orașe din țară.

Vezi şi:

https://autoblog.md/curiozitatea-zilei-de-ce-este-nevoie-de-semafor-pe-una-dintre-cele-mai-inguste-strazi-din-lume/
https://autoblog.md/video-orasul-kiev-din-ucraina-fost-instalat-semaforul-viitorului/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/