(video) Încă o baterie auto! Ce are suplimentar un Mercedes-Benz S-Class echipat cu DRIVE PILOT

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ceea ce privește conducerea condiționată automatizată (SAE Level 3), siguranța și fiabilitatea sunt prioritățile de top pentru Mercedes-Benz.

Noul DRIVE PILOT se bazează, prin urmare, pe o arhitectură de sistem care permite controlul în condiții de siguranță al tuturor situațiilor care ar putea apărea. În acest scop, frânarea, direcția, sursa de alimentare și unele părți ale sistemului de senzori sunt proiectate cu redundanță fizică și funcțională. Adoptând această abordare axată pe siguranță în ceea ce privește designul sistemului, Mercedes-Benz stabilește repere complet noi în ceea ce privește conducerea automatizată.

DRIVE PILOT, primul sistem certificat internațional din lume, este disponibil ca opțiune pentru S-Class și EQS în Germania începând cu 17 mai 2022.

Cele patru elemente de bază ale arhitecturii redundante cuprind sistemul de frânare, direcția, sursa de alimentare și o parte din senzori. Aceasta include recunoașterea și manipularea mediului. Bateria, motorul direcţiei, senzorii de viteză din roţi și algoritmii utilizați de sistem pentru calcularea datelor sunt, de asemenea, duplicați!

Unele aspecte ale sistemului de senzori sunt, de asemenea, redundante din punct de vedere funcțional, deoarece conceptele lor fizice diferite (inclusiv optice, ultrasunete, unde radio) sunt coroborante reciproc, asigurând astfel funcționarea în condiții de siguranță în orice moment. Aceasta cuprinde în principal un radar, camere și un LiDAR. Cu toate acestea, senzorii cu ultrasunete și de umiditate, precum și microfoanele oferă, de asemenea, date valoroase. În general, mai mult de 30 de senzori asigură faptul că DRIVE PILOT este capabil în mod fiabil să stăpânească sarcina de a conduce!

În urma activării DRIVE PILOT, sistemul controlează viteza și distanța, menținând vehiculul pe propria bandă. În anumite condiții și pe tronsoane adecvate de autobahn german, clienții pot preda sarcina de a conduce sistemului atunci când călătoresc în trafic intens sau ambuteiaje cu viteze de până la 60 km/h.

În cazul puțin probabil al unei defecțiuni a unuia dintre sistemele primare, arhitectura DRIVE PILOT este capabilă să recunoască situația și să faciliteze o predare în siguranță a controlului către conducătorul auto. Iar în situaţia în care şoferul nu va putea prelua controlul, de exemplu din cauza stării de sănătate, DRIVE PILOT va iniția automat o manevră de oprire de urgență în condiții de siguranță, care nu prezintă un risc pentru trafic din spate.

De la inventarea automobilului în 1886, Mercedes-Benz a stabilit în mod repetat repere în ceea ce privește siguranța vehiculelor cu tehnologii inovatoare. Siguranța este una dintre valorile de bază ale mărcii, motiv pentru care Mercedes-Benz oferă de ani de zile sisteme avansate de asistență a șoferului (SAE Level 2) în vehiculele sale. Acestea pot spori siguranța rutieră și pot face viața mult mai ușoară în situațiile de zi cu zi. De exemplu, acestea oferă asistență în ceea ce privește controlul vitezei și distanței, direcția și comutarea benzilor.

În decembrie 2021, Mercedes-Benz a devenit primul producător auto din lume care a primit aprobarea de sistem valabilă la nivel internațional pentru conducerea condiționată automatizată (SAE Level 3). În Germania, DRIVE PILOT este disponibil pentru Clasa S și EQS deja de peste un an de zile. Iar pentru parcare, marca a mers cu un pas mai departe – cu preinstalarea INTELLIGENT PARK PILOT pentru ca în viitor să fie posibilă parcarea complet automatizată fără șofer la nivelul SAE 4.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/