(video) INSP a ridicat din nou drone peste traficul din capitală. Scopul actual

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru a sancționa mai ușor conducătorii auto care nu respectă RCR, mai ales a celor care nu înțeleg din prima, cei de la INSP se văd nevoiți să folosească mai multe mijloace din dotare. În acest caz vorbim despre drone, utilizate pentru acumularea de probe concludente care li se arată șoferilor indignați că au fost trași pe dreapta, dar au “uitat” că mai devreme au comis contravenții.

Una dintre operațiunile recente cu utilizarea dronelor s-a văzut desfășurându-se pe bd. Renaşterii Naţionale din capitală, în preajma Circului. Pe lângă monitorizarea ambuteiajelor şi luarea unor măsuri de fluidizare a traficului în baza acestor date, aparatele de zbor sunt folosite pentru a depista mai uşor conducătorii auto care fac abuz de banda dedicată pentru transportul public.

Dat fiind faptul că pe această arteră lipsesc careva camere de supraveghere ale traficului, capabile să fixeze şi încălcări, folosirea dronelor a fost identificată la moment drept o soluţie optimă, dar şi eficientă.

Nu este pentru prima dată când IGP şi subdiviziunile sale folosesc drone. De exemplu, anul trecut, cu acestea se monitorizau mai bine pietoni iresponsabili:

Cmentariile sunt închise