Energie verde 100%: BMW Group va folosi jante din aluminiu produse în mod durabil începând cu 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW Group îşi intensifică activitățile în domeniul dezvoltării durabile şi, începând cu 2024, va folosi jante din aluminiu turnat produs cu 100% energie verde pentru mărcile sale BMW şi MINI. Pentru BMW Group, acesta este un alt pas către obiectivul său de a crea cel mai durabil lanţ de aprovizionare din industria auto.

În prim plan este electroliza, operaţiune mare consumatoare de energie, utilizată la producerea aluminiului, dar şi procesului de turnare a jantelor. În acest scop, s-au încheiat acorduri cu toţi furnizorii de jante ai BMW Group.

BMW Group deja foloseşte din 2020 exclusiv energie verde în toate fabricile sale, iar prin măsuri de compensare a asigurat o producţie neutră în ceea ce priveşte emisiile CO2 în toate fabricile.

Până în prezent, jantele au reprezentat aproximativ 5% din emisiile de CO2 din emisiile generate de furnizori. Tranziţia către o producţie mai durabilă care se bazează pe energie verde va reduce aceste emisii cu mai mult de jumătate.

Apropo, aflaţi că BMW Group achiziționează aproximativ 10 milioane de jante din aliaj uşor pe an! 95% dintre acestea sunt fabricate din aluminiu turnat.

Economii anuale CO2 de până la 500.000 de tone

Prin audituri independente, BMW Group poate asigura utilizarea conştientă şi durabilă a aluminiului de către producătorii săi contractaţi, economisind anual până la 500.000 de tone de CO2.

„Energia verde este una dintre cele mai mari pârghii pentru reducerea emisiilor de CO2 din lanţul nostru de aprovizionare. Am semnat deja peste 400 de contracte cu furnizorii noştri, inclusiv furnizori de jante şi aluminiu, care le cer să utilizeze energie verde.”

Joachim Post, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Achiziţii şi Reţeaua de Furnizori

Aluminiul are proprietăţi bune de reciclare, ceea ce face mai uşoară topirea jantelor vechi ca parte a economiei circulare. Acest lucru elimină necesitatea electrolizei, operaţiune mare consumatoare de energie, pentru a produce materia primă primară.

În acelaşi timp, materia primă secundară trebuie să îndeplinească şi cerinţele premium ale BMW Group pentru calitate, design, siguranţă şi proprietăţi mecanice.

Pionierii MINI folosesc jante turnate durabil din aliaj uşor

MINI va deveni un pionier în acest domeniu în 2023, când va începe să folosească jante turnate din aliaj uşor, fabricate din aluminiu secundar (reciclat) în proporţie de 70%, la noua generaţie MINI Countryman. Combinaţia dintre 100% energie verde pentru producţie şi 70% conţinut de materie primă secundară poate reduce emisiile de CO2 cu până la 80%, în comparaţie cu procesele de producţie convenţionale.

Certificare de către Iniţiativa de Administrare a Aluminiului (ASI)

BMW Group este implicat activ de mulţi ani în iniţiative internaţionale axate pe standardizarea extracţiei de materii prime. Acestea includ Iniţiativa de Administrare a Aluminiului (ASI), o organizaţie internaţională non-profit susţinută de asociaţii de mediu şi industriale, ONG-uri, producători de aluminiu şi companii de procesare.

BMW Group salută faptul că mulţi dintre furnizorii săi de jante din aluminiu s-au alăturat deja ASI şi în acest fel aduc o contribuţie importantă la crearea unui lanţ de valori al aluminiului responsabil din punct de vedere ecologic şi social.

În decembrie 2019, ASI a certificat deja turnătoria de metale uşoare de la Uzina BMW Group din Landshut pentru utilizarea durabilă a aluminiului, confirmând că gestionează aluminiul în mod conştient şi responsabil.

Implementarea sistematică a obiectivelor de dezvoltare durabilă

Trecerea la energie 100% verde pentru producţia de jante din aluminiu turnat este un alt pas către reducerea emisiilor de CO2 în reţeaua de furnizori BMW Group. Obiectivul este ca până în 2030 să se reducă emisiile de pe întreg lanţul de aprovizionare cu 20% faţă de nivelurile din 2019. Creşterea sistematică a procentului de aluminiu secundar prin acest proces aduce o contribuţie suplimentară la dezvoltare durabilă, în conformitate cu principiile economiei circulare la care aspiră BMW Group.

Din 2021, BMW Group a procurat aluminiu din Emiratele Arabe Unite, produs exclusiv cu energie electrică obţinută din energia solară. Aluminiul produs în Dubai este prelucrat în turnătoria de metale uşoare de la uzina BMW Group din Landshut, unde este folosit pentru fabricarea componentelor caroseriei şi ale transmisiei. Cele 43.000 de tone de aluminiu obţinute cu energie solară asigură aproape jumătate din necesarul anual al turnătoriei de metale uşoare din Landshut.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/