(video) JMS 2023: Conceptele prezentate de Toyota, inclusiv un coupe sport şi un Land Cruiser electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Japan Mobility Show 2023 este o platformă excelentă şi pentru Toyota de a-şi prezenta cele mai noi viziuni. A pregătit şi a expus un număr impresionant de concepte, unele dintre care garantat se vor transforma în produse de serie. În continuare vi le arătăm cu scurte detalii.

  • FT-3e

Este un electromobil care măsoară 4.860 x 1.955 x 1.595 x 3.000 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament, putând lua la bord cinci pasageri.

Toyota spune că este un model care va îmbogăți viața de zi cu zi a clienților cu noi experiențe de conducere și servicii personalizate alimentate de tehnologii inovatoare. De asemenea, contribuie la atingerea neutralității carbonului și la crearea unei lumi mai bune prin conectarea la societate ca mediu de transfer pentru energie și date din vehicul și din împrejurimile acestuia.

Designul exterior combină atât stilul avansat, cât și estetica, păstrând în același timp liniile și suprafețele care alcătuiesc corpul cât mai simple posibil. Ecranele digitale care merg de la partea inferioară a caroseriei până la ușa superioară oferă informații, inclusiv despre încărcarea bateriei, temperatura la bord și calitatea aerului din interior atunci când șoferul se apropie de mașină.

  • FT-Se

Un model sport de înaltă performanță, electric, propus ca una dintre opțiunile pentru mașinile sport în era neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, încorporând experiența dobândită în eforturile TOYOTA GAZOO Racing de a face mașini din ce în ce mai bune prin sporturile cu motor. Se crede că ar fi conceptul noului MR2.

Urmărind mai multă stabilitate de manevrare și performanță aerodinamică, FT-Se împărtășește componente majore cu FT-3e. Toyota și-a propus să creeze o mașină care continuă să crească odată cu șoferul prin actualizări de software. Măsoară 4.380 x 1.895 x 1.220 x 2.650 mm şi poate lua la bord doar doi pasageri.

Proporțiile largi și reduse, împreună cu o siluetă elegantă de ultimă oră, reduc rezistența aerodinamică. Cockpitul de ultimă generație oferă comenzi intuitive și o experiență de conducere mai captivantă. Un profil scăzut al panoului de instrumente asigură o vizibilitate ridicată. Genunchierele nou proiectate protejează corpul de forțele G în timpul conducerii.

  • Land Cruiser Se

Toyota lărgește și mai mult atractivitatea mărcii Land Cruiser cu un SUV electric cu trei rânduri care răspunde nevoilor diverse ale lumii. Caracterul silenţios ajută la crearea unui spațiu confortabil în cabină atunci când se conduce în zone urbane și în alte situații de pe drum. O caroserie monococă oferă, de asemenea, o manevrabilitate foarte receptivă și încredere în abordarea terenurilor accidentate.

Măsoară 5.150 x 1.990 x 1.705 x 3.050 mm şi poate lua la bord şapte pasageri.

  • EPU

Este un concept de pickup de dimensiune medie şi de nouă generație, cu o caroserie monococă, care oferă o durabilitate ridicată pentru a crea un electromobil practic, dar elegant. Cu puțin peste 5 metri lungime și cu o cabină dublă, structura monococă a EPU permite, de asemenea, un spațiu versatil în benă, care se adresează unei game mai largi de aplicații ale utilizatorilor.

Partea din spate a cabinei se leagă îndrăzneț de puntea posterioară pentru a se potrivi diverselor preferințe ale utilizatorilor, susținând o gamă largă de stiluri de viață de mobilitate, inclusiv activități în aer liber. Caracterul silențios este însoțit de un ambalaj cu un centru de greutate scăzut pentru o stabilitate superioară a manevrabilității și confortului de rulare.

Măsoară 5.070 x 1.910 x 1.710 x 3.350 mm şi poate lua la bord cinci pasageri.

Este un concept de mobilitate personală electrică pe trei roți, cu două roți frontală care deschid noi posibilități de transport. Un design pliabil facilitează depozitarea chiar și cu spațiu limitat în portbagaj. Atunci când este combinat cu o mașină, Land Hopper extinde plăcerile călătoriei, inclusiv tururile prin destinații.

Poate fi condus fără permis de conducere în funcţie de piaţă, fiind conceput ca o mică bicicletă motorizată (de către cei cu vârsta de 16 ani sau mai mult). Extinde aria de călătorie a utilizatorului și sprijină independența în diferite etape de viață, inclusiv servind drept mobilitate pentru persoanele în vârstă care aleg să renunțe la permis de conducere.

Dimensiunea compactă a corpului și înălțimea redusă a scaunului facilitează atingerea solului și urcarea/coborârea. Manevrabilitate remarcabilă și un mecanism distinctiv, care permite roților frontale legate mecanic să se miște în sus și în jos, oferă o călătorie intuitivă, plină de entuziasm, spre deosebire de orice mașină sau bicicletă.

Măsoară 1.355 x 600 x 930 x 1.020 mm, fiind dedicată pentru un singur ocupant.

  • JUU

Combinând stilul și capacitatea de a conduce, acest scaun cu rotile electric este un nou concept de mobilitate, făcut pentru a oferi libertatea de a călători oriunde fără asistare. JUU extinde lumea utilizatorului, permițându-le să navigheze liber în locuri greu accesibile cu scaunele cu rotile electrice sau obișnuite. Sprijină independența persoanelor cu deficiențe fizice care folosesc în mod regulat scaune cu rotile electrice sau obișnuite, sporindu-le oportunitățile de ieșire și angajare.

La urcarea sau coborârea unei scări, cele două roți mari motorizate (roțile principale) de pe părțile laterale ale JUU-ului traversează treptele, în timp ce coada retractabilă se mută în jos din spatele spătarului pentru a preveni răsturnarea și pentru a-l stabiliza. JUU menține automat o postură optimă și poate face pași de până la 16 cm înălțime.

Sistemul de antrenare folosește motoare utilizate în mașini. Utilizarea componentelor auto asigură o înaltă calitate și fiabilitate. Toyota explorează, de asemenea, funcții avansate care ar permite JUU să se miște și să se încarce în mod autonom în spatele unei mașini după ce utilizatorul s-a urcat în vehicul și să se întoarcă spre scaunul șoferului când utilizatorul dorește să coboare.

Măsoară 1.110 x 680 x 1.040 mm.

  • Space Mobility Prototype

Este un vehicul experimental pentru dezvoltare avansată, în special a tehnologiilor sistemelor de propulsie care vizează crearea mobilității pentru utilizare pe Lună și în spațiul cosmic. Fiecare roată este echipată cu propriul motor și sistem de direcție, ca parte a specificațiilor dezvoltate pentru a oferi o conducere sigură și fiabilă chiar și în medii extraterestre accidentate și neiertătoare.

Alimentat electric, cu performanțe de condus remarcabile, este capabil să navigheze pe bolovani de până la 50 cm înălțime și să urce pante abrupte de 25 de grade. Tehnologia perfecționată prin acest prototip va fi utilizată în vehicule de mobilitate spațială, cum ar fi LUNAR CRUISER, care se preconizează a fi gata în 2029.

Măsoară 3.460 x 2.175 x 1.865 mm şi poate lua la bord doi pasageri.

  • NEO Steer

Printre altele a fost prezentat un nou concept de cockpit bazat pe ghidonul unei motociclete, care integrează funcțiile pedalelor de accelerație și frână în volan. Un câmp vizual extins, posibil de profilul neregulat al volanului și spațiul liber de pedale, permit o poziție de condus nerestricționată, împreună cu îmbarcare/debarcare mai confortabilă.

NEO Steer va ajuta la stimularea unei iubiri mai mari pentru mașini și va oferi tuturor bucuria și entuziasmul mobilității. De asemenea, oferă o conducere manuală intuitivă și sigură pentru utilizatorii cu deficiențe ale membrelor inferioare.

  • IMV 0 (Innovative International Multi-purpose Vehicle)

Un model de concept de tip pickup care revine la originile proiectului IMV al Toyota, în care proprietarii joacă un rol în procesul de creare a mobilității. Părţi sau piese personalizabile pot fi fixate pe secțiunea punții posterioare. IMV 0 sprijină viitoarele stiluri de viață de mobilitate, oferind potențialul de personalizare ulterioară, de la aplicații de afaceri la cele de agrement.

Proiectul IMV este un sistem global de producție și aprovizionare eficient, stabilit în baza politicii de „bazare a producției în regiunile în care există cerere”, permițând Toyota să ofere rapid produse mai atractive la prețuri accesibile clienților din întreaga lume. Gama IMV constă acum din trei modele pickup, un MPV și un SUV dezvoltat pentru lansare în peste 180 de piețe.

Măsoară 5.300 x 1.785 x 1.740 x 3.085 mm şi poate lua la bord doi pasageri.

  • KAYOIBAKO

Cuvântul kayoibako se referă la containere de transport configurabile pentru transportul sigur și eficient de piese și produse între instalații, dimensionate pentru a elimina deșeurile și capabile să răspundă nevoilor diverse cu inserții modificabile. Adoptând această abordare, KAYOIBAKO este un nou concept de spațiu compact care reprezintă viitorul mobilității.

Toyota a căutat să creeze o „unitate de bază de calitate” a mobilității printr-un angajament față de ambalajul interior/exterior și accesibilitatea. Cu un design „ultra-extensibil” care permite personalizarea pentru a se potrivi diferitelor roluri, acest vehicul electric cu baterie (BEV) poate suporta o gamă variată de aplicații.

Cu hardware și software personalizabil pentru roluri specifice, KAYOIBAKO va funcționa ca parte a rețelelor inteligente și a altor sisteme sociale inteligente, pentru aplicațiile de afaceri sau pentru uz privat.

Măsoară 3.990 x 1.790 x 1.855 x 2.800 mm. Spaţiul interior ajunge la 3.127 x 1.485 x 1.437 mm.

Cmentariile sunt închise