(video) La ce bun îi trebuie lui Lamborghini Urus patru portiere? Cei de la Mansory au scos două

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lamborghini Urus continuă să se bucure de o cerere foarte puternică la nivel mondial în segmentul off-roader de lux și este, de asemenea, unul dintre cele mai populare vehicule de bază pentru tuning.

Cei de la Mansory, după lansarea câtorva produse de senzaţie sub forma unor conversii foarte complexe, s-au gândit încă la un lucru original. Atelierul a eliminat două dintre portierele acestui SUV, transformându-l într-unul coupe!

Ideea de bază pentru construcția acestui vehicul a fost adusă de mai multe ori de către clienţii Mansory în cadrul programului de conversie Bespoke. A primit sprijin și entuziasm neîmpărțit încă de la început și datorită interesului aprins, decizia a ajuns la maturitate.

Atelierul a decis să producă (probabil iniţial) o serie mică şi limitată de opt exemplare. După o fază extinsă de planificare și construcție, a durat un an și jumătate de la idee până la implementarea finală, înainte ca maşina să fie gata.

Proiectul numit Venatus Coupé EVO C va fi urmat în curând de o altă conversie, nu mai puțin spectaculoasă, în acest stil.

Pentru a transforma vehiculul de bază într-un coupe, Mansory şi-a demonstrat şi abilităţile de carosier. Ca prim pas, maşina din fabrică a fost dezbrăcată de toate cele patru uși. Montanţii B au fost apoi mutaţi în spate cu exact 200 mm pentru a putea fi montate noile portiere frontale, mai lungi cu 200 mm.

Toate măsurile de conversie mecanică la uși au fost efectuate păstrând tehnologia standard de siguranță, iar toate măsurile de conversie optică necesare au fost efectuate cu mare efort, folosind părți de caroserie parțial complet noi și o revopsire ulterioară pentru a le face complet invizibile. Acesta este singurul mod în care conversia ușilor poate fi realizată într-un mod care este atât plăcut din punct de vedere vizual, cât și perfect din punct de vedere tehnic.

Pentru a adapta cât mai armonios designul lui Venatus Coupé EVO C la elementele de design existente ale Venatus EVO S, noutatea a fost lărgită semnificativ în zona panourilor laterale și a beneficiat de nişte prize de aer laterale masive, în fața roților din spate. 

Noile panouri laterale ale caroseriei au fost, de asemenea, complet reproiectate și pe nou sudate în structura existentă a caroseriei mașinii. Şi designul ușilor a beneficiat de un limbaj de design complet nou, prin utilizarea unei forme de săgeată 3D. Nu în ultimul rând, s-au aplicat prize suplimentare de aer din carbon integral în întreaga zonă a montanţilor C.

Mașina respectivă are la bază varianta sa de top din programul MANSORY pentru această serie de modele – Venatus EVO S. Aceasta se caracterizează prin cel mai înalt nivel de reglare a motorului de pe Urus, propus în prezent – 900 CP și 1.100 Nm de cuplu. Cu această forţă poate realiza 0-100 km/h în doar 2.9 secunde şi atinge maximum 323 km/h.

Noul Venatus Coupé EVO C dispune și de un sistem de evacuare de înaltă performanță modificat în comparație cu vehiculul de bază, cu o nouă dispunere a celor trei terminaţii.

O altă caracteristică deosebită a programului de tuning Mansory este un bodykit realizat în mare măsură din fibră de carbon, cu orice textură la alegere, în acest caz fiind una forjată. Iar jantele YN.5D prezentate pentru prima dată pe Venatus EVO S sunt folosite neschimbate și pe Venatus Coupé EVO C. Dimensiunile acestora şi a anvelopelor corespund cu mărimile de pe vehiculului de bază.

Ca și în cazul tuturor conversiilor complete de la Mansory, interiorul poate fi personalizat liber în orice culoare, matlasare sau design din carbon, la dorinţă. Iar în conformitate cu noul format de caroserie, scaunele din față sunt extinse printr-un mecanism de pliere în comparație cu scaunele standard, ceea ce facilitează accesul în spate, acolo unde se află două individuale, despărțite de o consolă centrală configurabilă.

Nenumărate alte detalii, cum ar fi centurile de siguranță cu sigla Mansory, pedalele sport din aluminiu, covorașele din piele, lumina ambientală special concepută în tavan şi un buton de pornire a motorului montat în aceeaşi zonă, alături de multe alte soluții mai detaliate, fac din Venatus Coupé EVO C un automobil unic care este capabil să implementeze toate dorințele individuale ale clienților din toate punctele de vedere, într-o manieră magistrală, inclusiv în interior.

Fiecare maşină va fi livrată clientului cu un statut de one-off. Preţul exact nu se comunică din cauza opţiunilor de personalizare, însă, în stilul altor proiecte extravagante de la Mansory, ar trebui să se ridice la 1.000.000 de euro!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/