(video) Lamborghini Urus există de patru ani pe piaţă şi este un succes pentru companie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lamborghini Urus sărbătorește patru ani de la momentul lansării sale internaționale, eveniment care a avut loc pe 4 decembrie 2017, la sediul din Sant’Agata Bolognese. Al treilea model de mașină super sport, alături de Aventador și Huracán, a deschis un nou segment de mașini de lux: SSUV (Super SUV).

Urus a demarat, de asemenea, cea mai mare perioadă de transformare pentru Automobili Lamborghini şi a decolat în ultimii patru ani pentru a deveni un jucător important în segmentul SUV-urilor.

Anume datorită lui Urus, vânzările, cifra de afaceri și profitabilitatea au atins niveluri fără precedent în istoria mărcii. Cifra de afaceri a crescut de la an la an, de la 1,009 miliarde la 1,415 miliarde de euro în 2018 (+40%), anul în care au început vânzările mașinii, atingând un vârf de 1,81 miliarde în 2019 și 1.61 miliarde în 2020 (perioada pandemiei de COVID-19): an de profitabilitate record pentru companie.

Creșterea globală a vânzărilor globale este și mai excepțională, atingând recordul de 8.205 de unități livrate clienților (+43%) în 2019: dublu față de volumele realizate în perioada anterioară sosirii lui Urus. Din 2018 până la sfârșitul anului 2021, în întreaga lume au fost livrate în total 16.000 de exemplare, număr care l-a făcut cel mai bine vândut model de peste patru ani din istoria companiei. Urus este vândut în fiecare colț de pe cinci continente, 85% dintre clienți fiind noi.

Din punct de vedere industrial, proiectul Urus a dus și la dublarea capacităţii de producție, care a crescut de la 80.000 la 160.000 m2, odată cu crearea unei noi fabrici și a unei vopsitorii, precum și a noului departament de finisare, o nouă clădire de birouri, pistă de testare, nou depozit logistic, o a doua centrală de trigenerare și un hub energetic. Pentru a sprijini această perioadă de transformare, compania a făcut și investiții semnificative în capitalul uman, angajând peste 700 de oameni cu contracte permanente în puțin peste patru ani.

Propulsat de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri (650 CP/850 Nm), Urus poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 305 km/h. De asemenea, vine într-o gamă de culori, care la începutul vânzărilor cuprindea 16 nuanţe. Astăzi, datorită construcției unui atelier de vopsitorie dedicat și muncii departamentului Lamborghini Ad Personam, care dezvoltă noi opțiuni de personalizare, sunt oferite peste 45.

Marea sa versatilitate pe toate terenurile este posibilă prin şase moduri de condus diferite (Strada, Sport, Corsa, Sabbia, Terra și Neve), la care se adaugă sistemul EGO ce permite șoferului să personalizeze complet configurația alegând rigiditatea necesară pentru o călătorie foarte confortabilă sau o configurație extrem de sportivă și dinamică în funcție de stilul personal de condus și de condițiile drumului.

Performanța și versatilitatea extraordinară i-au permis lui Urus să facă față provocărilor extreme, cum ar fi pe lacul Baikal din Rusia. Acolo, în martie 2021, a stabilit un record de viteză pe gheață în timpul evenimentului Days of Speed. De asemenea în acest an, Urus a atins cel mai înalt drum rutier din lume, în vârful Umling La Pass din partea Himalaya a Indiei, în regiunea Jammu și Kashmir, la peste 5.800 de metri deasupra nivelului mării, ajungând chiar mai sus decât este situat base camp-ul de pe Everest!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/