in , ,

(video) Lanţul de victorii ale Mercedes-AMG a fost întrerupt! Cum Verstappen i-a luat victoria lui Leclerc în ultimele minute

Un monopost cu motor Honda şi anvelope mai proaspete s-a dovedit a fi mai bun decât unul cu motor Ferrari şi cu anvelope mai uzate. Cel puţin asta s-a înţeles pe circuitul din Spielberg, acolo unde acum câteva ore Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei şi le-a adus şi celor de la Honda prima victorie, care au sărbătorit cu lacrimi de bucurie.

Olandezul s-a impus pentru a doua oară la rând în cursa de pe Red Bull Ring, iar suspansul s-a prelungit în 2019 până în ultimele tururi după o luptă pentru victorie cu Charles Leclerc care a reuşit să plece din pole position şi a fost la un pas de a înregistra prima victorie din acest campionat.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Pe finalul întrecerii, Verstappen a trecut de Charles Leclerc cu o manevră riscantă. Cei doi s-au atins roată în roată, dar momentul a rămas fără urmări. După depăşire, Verstappen s-a distanţat de Leclerc şi a câştigat la o diferenţă de două secunde şi jumătate.

Pilotul Ferrari a părut deranjat de reacţia lui Verstappen, iar incidentul s-a anunţat a fi investigat de către comisari, care în cele din urmă nu au aplicat nici o penalizare.

După cele opt victorii obţinute de Mercedes în primele opt etape, seria germanilor a fost stopată la Spielberg. Valtteri Bottas a prins doar ultimul loc pe podium. Lewis Hamilton, liderul clasamentului general, a fost depăşit în ultimele tururi de Sebastian Vettel şi trimis pe locul 5.

Hamilton a strâns 197 de puncte după etapa din Austria, iar Bottas 166 de puncte. Verstappen a urcat pe locul al treilea în clasamentul general. Iar pilotul celor de la Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi, pentru că a obţinut primul său punct în cariera F1 a fost frezat uşor.

Următoarea etapă, Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, se va desfăşura peste două week-enduri, la Silverstone.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?