(video) Lewis Hamilton a câştigat în Monaco, după o mare presiune din partea lui Max Verstappen

Lewis Hamilton a câștigat cursa de Formula 1 de la Monte Carlo și s-a impus pentru a treia oară în carieră în Marele Premiu al principatului Monaco. Britanicul a rezistat mai bine de jumătate din întrecere atacurilor olandezului Max Verstappen.

De cealaltă parte, singurul pilot care a părăsit cursa a fost băștinașul Charles Leclerc, cel care nu numai că a pornit de pe a 16-a poziţie, ci şi a avut parte de un ghinion total şi în weekend-ul calificărilor.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Mașina de siguranță, o apariţie constantă pe acest circuit stradal, nu s-a lăsat mult aşteptată şi a ieșit din nou să facă puţină ordine după un incident dintre Charles Leclerc și Nico Hulkenberg. În acel moment, mulți dintre piloți au profitat şi au preferat să intre la boxe pentru schimbul de pneuri. Acolo, pe zona de ieșire, a avut loc un alt incident: Verstappen și Valtteri Bottas s-au lovit, iar finlandezul a făcut pană și a trebuit să revină la boxe pentru un alt set de pneuri.

Pilotul Red Bull Racing a fost găsit vinovat și a fost obligat să cedeze 5 secunde în clasamentul final. Conștient că e singura șansă pe care o are, Verstappen a ajuns în urma lui Hamilton și a început să pună presiune pe acesta.

Britanicul, cu pneuri de compoziție medie, a adoptat în permanență trase defensive, dar a rezistat până la capăt – în total 68 de tururi şi fără nici o intrare la boxe. Verstappen, cu pneuri dure, s-a păstrat la sub o secundă în spatele monopostului Mercedes, dar a riscat o singură dată, în turul 76, la ieșirea din tunel. Cei doi s-au atins puţin, însă ordinea s-a păstrat.

După aplicarea penalizării, Verstappen a ajuns pe locul 4. Pe podiumul de la Monte Carlo au mai urcat Sebastian Vettel și Valtteri Bottas. După această victorie, Hamilton s-a îndepărtat la 17 puncte de Bottas în fruntea clasamentului general.

Hamilton a spus că i-a dedicat victoria lui Niki Lauda, triplu campion mondial, care a decedat în urmă cu mai puțin de o săptămână.

Următoarea etapă trece temporar peste ocean – Marele Premiu al Canadei – care se va desfășura peste două week-end-uri. Ulterior se va reveni înapoi în Europa pentru Marele Premiu al Franţei.

Clasamentul actual al piloţilor, după cursa de la Monaco:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/