(video) Lexus LBX MORIZO RR a devenit realitate și poate avea cutie de viteze mecanică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexus a luat decizia mult așteptată! Conceptul Lexus LBX Morizo RR devine model de serie! Comenzile pentru piața japoneză vor fi acceptate începând de astăzi, iar lansarea e planificată pentru sfârșitul lunii august. În plus, 100 de unități LBX MORIZO RR “Bespoke Build” vor fi disponibile prin intermediul unei loterii.

Noul LBX MORIZO RR a fost dezvoltat alături de maestrul pilot Akio Toyoda, cunoscut și sub numele de Morizo, pentru a oferi calitatea de condus rafinată semnată Lexus și designul sofisticat. Acest model de înaltă performanță este conceput pentru a îmbunătăți dialogul dintre șofer și mașină, pentru a evoca zâmbete spontane și pentru a oferi o experiență exaltantă ieșită din comun.

Caracteristici cheie:

  • Este echipat cu un motor turbo cu intercooler, cu trei cilindri în linie, de 1.6 litri (G16E-GTS). Produce 304 CP la 6500 rpm și 400 Nm între 3250-4600.
    • Cutia de viteze poate fi una mecanică iMT cu șase trepte (o premieră pentru un Lexus din Japonia) sau automată Direct Shift cu opt trepte. Greutatea mașinii constituie 1440 și 1470 kg respectiv.
    • Mașina are un full-time AWD controlat electronic și asta în permite să realizeze 0-100 km/h în 5.2 secunde.
  • Mașina, comparativ cu un LBX hibrid, este mai lată cu 15 mm și mai scundă cu 10 mm. Folosește anvelope de mărimea 235/45R19. Mai adoptă un sistem de frânare custom, care maximizează potențialul de performanță a condusului. Două tobe de eșapament au terminații la vedere.

Versiune de mașină cu premieră mondială!

  • Specific pentru acest model, platforma sa a fost modificată pentru a obține un echilibru între agilitate și putere. Pentru a asigura un nivel ridicat de control pe diferite suprafețe de drum, Response-Enhancing Damping Structure (REDS), o premieră mondială, a fost adoptată pe brațele inferioare față, îmbunătățind capacitatea de răspuns în timpul amortizării.
  • În plus, în căutarea liniștii distinctive care este caracteristică mărcii, au fost implementate cu atenție măsuri de control la sursă pentru a suprima zgomotul și vibrațiile chiar și în timpul condusului sportiv.
  • La exterior are bare de protecție exclusive, grile speciale, jante forjate de 19 inchi, bosaje colorate pe arcurile roților și inserții contrastante la nivelul inferior al portierelor. Noile elemente contribuie la o performanță aerodinamică maximizată pentru a îmbunătăți dinamica de condus.
  • La interior are scaune frontale sport dedicate și cu spumă specială integrată, pedale din aluminiu și accente interioare în stil sport.
  • În cadrul programului Bespoke Build, clienții își pot crea propriul vehicul unic dintr-o gamă largă de variante (culorile interioare, materialele scaunelor, culorile centurilor și cusăturilor, etc). O opțiune exclusivă sunt etrierele de frână galbene, semnătura lui Morizo.

Prețul de start al mașinii în Japonia este echivalentul a 38.000 de euro. Versiunea Bespoke Build costă minimum 42.000 de euro. Pentru alte piețe deocamdată nu se anunță.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise