(video) TAS 2024: Premieră – Lexus LBX Morizo RR Concept este dezvoltat în colaborare cu Akio Toyoda

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai există câteva automobile interesante care au fost arătate la TAS 2024 în weekend, un eveniment-expoziție dedicat mai mult lansărilor de modele sport și a celor mai noi proiecte de tuning din regiune. Printre acestea s-a numărat, expus în premieră mondială, noul Lexus LBX Morizo RR Concept.

Conceptul LBX Morizo RR prefigurează o posibilă versiune de performanță a celui mai nou crossover compact din gamă – LBX. Se menționează că a fost creat cu aport direct din partea președintelui Toyota Motor Corporation și Master Driver-ul Akio Toyoda alias “Morizo”.

Conceptul LBX Morizo RR ascunde sub corp o parte din trenul de rulare al celui mai nou Toyota GR Yaris facelift în specificație japoneză! Asta înseamnă că este propulsat de un motor turbo cu trei cilindri în linie (305 CP/400 Nm), care expediază toată puterea către toate cele patru roți printr-un sistem AWD controlat electronic și o transmisie automată cu opt trepte Direct Shift.

Toate elementele cheie ale mașinii au fost îmbunătățite pentru performanță, inclusiv ambalajul, caroseria, suspensia și anvelopele. Pentru a optimiza aerodinamica, echipa de dezvoltare a aplicat și tehnologii din lumea curselor aeriene, însă fără a se intra în detalii.

În concordanță cu tema prezenței Lexus și TOYOTA GAZOO Racing la expoziție, conceptul a fost personalizat cu detalii unice. Culoarea galbenă distinctivă a lui Morizo este prezentă pe mai multe elemente și suprafețe. Alte caracteristici includ scaune sport, pedale din aliaj și ornamente colorate pentru arcurile roților.

Mașina este cu 20 de mm mai lată și cu 10 mm mai scundă. Jantele exclusive din aliaj măsoară 19 inchi și sunt îmbrăcate în anvelope de mărimea 235/45. Mecanismele de frânare conțin discuri frontale ventilate de 18 inchi și unele posterioare de 16 inchi.

Nu se menționează deocamdată nimic despre perspectivele de producție în serie, însă ar exista toate premisele pentru lansarea cel puțin a unei ediții limitate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise