(video) Mansory P9LM EVO 900 – doar priviţi în ce a fost transformat noul Porsche 911 Turbo S

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mansory a aşteptat să vadă ce propun cei de la BRABUS, înainte să ne arate propriul proiect? Poate e vreo coincidență, dar aşa s-a întâmplat şi în alte cazuri, cele două ateliere de tuning rivalizând în care face cel mai extravagant produs.

Noul Porsche 911 Turbo S era de multă vreme în pregătire în atelierul celor de la Mansory şi iată că acum este gata. Iar rezultat este unul care sparge tipare în termeni vizuali! Mai mult, vine în curând şi varianta cabrio!

Caracteristici cheie:

  • P9LM EVO 900 impresionează din față prin prizele de aer uimitoare și semnificativ mărite din șorțul frontal complet reproiectat din carbon. Acest lucru permite, de asemenea, cel mai bun flux posibil de aer proaspăt către radiatoarele de înaltă performanță instalate direct în spatele orificiilor de admisie din stânga și dreapta. Împreună cu flaps-urile laterale, acest lucru are ca rezultat, de asemenea, o forță de apăsare semnificativ mai mare pe puntea din faţă.
  • Luminile de zi au fost repoziționate datorită deschiderilor mai mari de admisie și acum rulează armonios în jurul prizelor de aer, sub formă de ar, în partea superioară a lor. Viziunea pe timp de noapte și asistența la parcare, precum și sistemul de control al distanței nu sunt afectate de aceste modificări și toate opțiunile pot fi comandate și instalate neschimbate.
  • Capota frontală este complet finisată în carbon vizibil și își găsește continuarea vizuală în partea superioară a șorțului frontal (finisată și el în carbon vizibil). Din lateral, pragurile izbitoare arată semnătura inconfundabilă a Mansory. Orificiile de ventilație pentru pasajele roții integrate în partea superioară a aripilor și extensiile caroseriei pe aripi de jur împrejur, fabricate tot din carbon vizibil, completează aspectul impunător.
  • La cerere, maşina poate fi livrată și fără extensiile de pe aripi, pentru a rămâne identic ca lățime precum a ieşit din fabrică.
  • Prizele de aer din panoul lateral din spate sunt încadrate de orificii mari de aer din carbon vizibil și, împreună cu “snorkelul” suplimentar de pe luneta din spate (numai pe Coupé se montează), asigură un flux suficient de aer proaspăt către motor în fiecare situaţie de condus.
  • Difuzorul nou dezvoltat este responsabil pentru ghidarea perfectă a fluxului de aer de sub vehicul și, pentru forța de apăsare sporită pe puntea spate. Spoilerul mare retractabil, de asemenea complet nou, în cooperare cu șorțul din spate, care a fost și el reproiectat, contribuie la generarea forţei aerodinamice. Șorțul din spate ca atare este parțial vopsit și parțial finisat în carbon vizibil.
  • Un sistem complet nou de evacuare a gazelor de eşapament are trei terminaţii pe final, la vedere.
  • Pe lângă modificările vizuale, puterea motorului boxer cu şase cilindri a fost sporită până la 900 CP şi 1.050 Nm. Astfel fiind spuse, poate face 0-100 km/h în 2.5 secunde şi atinge maximum 340 km/h.
    • Următoarele componente dezvoltate de inginerii Mansory sunt responsabile pentru surplusul de putere: turbocompresoare VTG mai mari pentru fiecare banc de cilindri, downpipes-uri de 98 mm cu clapete de evacuare, un intercooler răcit cu apă şi cu un control adaptat al ventilatorului, un sistem complet nou de evacuare de înaltă performanță, un filtru de aer sportiv și o reprogramare completă a unității de control electronic a motorului (ECU).
  • În partea inferioară a maşinii, Mansory a adăugat:
    • Noi dezvoltate in-house componente de suspensie.
    • Jante noi forjate, create dintr-o singură bucată de materie primă, numite FV.5C (măsoară 21 inchi pe faţă şi 22 inchi pe spate).
    • Se combină cu anvelope de înaltă performanță în dimensiunile 255/35 ZR21 (față) și 335/25 ZR22 (spate).
    • Versiunea fără extensii din carbon pentru aripi folosește dimensiuni identice ale jantei și anvelopelor, dar cu un offset ușor diferit pentru un aspect perfect al jantelor spre marginile aripilor.
    • Etrierele de frână pot fi complet personalizate, precum şi jantele. De exemplu, dacă mașina este vopsită într-o culoare irizată în două tonuri, spițele jantelor pot fi, de asemenea, vopsite în culorile vehiculului, oferind o evidență vizuală suplimentară și perfecționând subtil impresia generală a vehiculului într-un alt detaliu.
  • Un finisaj de vopsea în două nuanțe care se schimbă pe verticală poate fi, de asemenea, comandat ca parte a unei transformări complete în multe combinații de culori.
  • Interiorul lui P9LM EVO 900 este, de asemenea, complet reproiectat și a suferit multe upgrade-uri individuale. 
    • De exemplu, volanul este îmbrăcat jumătate în carbon și jumătate în piele, iar spițele laterale ale volanului sunt vopsite pentru a se potrivi cu culoarea pielii. În partea superioară, inelul de carbon al volanului arată momentul oportun schimbării treptei, pe lângă un afișaj digital pentru viteza și turația motorului. 
    • Interiorul ca atare este complet retapițat cu piele moale, de înaltă calitate, până la ultimul colț. Alegerea culorii (de asemenea, multicoloră), tipul de textură, cusăturile decorative și aplicațiile de carbon pot fi selectate individual de către client.
    • Aplicațiile cu carbon sunt utilizate de preferință acolo unde pielea nu este (sau nu ar trebui să fie) folosită.
    • Covorașe Mansory realizate special, centurile de siguranță asortate în culori cu sigle ale atelierului şi alte sigle brodate cu precizie completează elegant rafinamentul complet cuprinzător din interior. 
    • Caracteristicile tehnice precum încălzirea și ventilația scaunelor sunt, desigur, păstrate neschimbate în reproiectarea interiorului.
  • Numărul total de unități Mansory P9LM EVO 900 este limitat la 10. Preţul nu a fost anunţat, însă cel mai probabil ajunge liber la jumătate de milion de euro, dacă nu îl depăşeşte!

Pentru cei care nu au bani de o astfel de conversie completă, mai devreme Mansory a prezentat un soft kit pentru Porsche 911 Turbo S. Acesta constă în principal din adăugarea sau înlocuirea unor părţi componente ale caroseriei cu unele din fibră de carbon cu textură la alegere, pe lângă alte opţiuni.

Toate componentele aerodinamice, inclusiv capota realizată în întregime din fibră de carbon; noul tip de jantă “FV.5C” (complet forjată) în format de 21/22 inchi, disponibilă cu/fără închidere centralizată; creșterea puterii până la 900 CP și 1.050 Nm, a vitezei maxime până la 340 km/h și reducerea timpului pentru 0-100 km/h până la 2.5 secunde; toate piesele și conversiile sunt disponibile și pentru un Turbo normal în ambele tipuri de caroserie, plus un interior personalizat la cerere, etc.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise