(video) Marele Premiu al Spaniei. Lewis Hamilton şi echipa sa se distanțează de rivalii de la Ferrari

Echipa Mercedes-AMG Petronas Motorsport a deschis sezonul de curse pe circuite europene cu o victorie dublă. Lewis Hamilton a câştigat a 64-a cursă din cariera sa – a treia pe Circuit de Barcelona-Catalunya şi a doua din sezonul actual. Colegul său Valtteri Bottas a ocupat locul doi.

Podiumul a fost completat şi de Max Verstappen, pilot Red Bull Racing. La rândul său, pilotul Scuderia Ferrari Sebastian Vettel a terminat doar pe locul 4 după ce a efectuat o oprire suplimentară la boxe.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Primele accidente s-au întâmplat încă din primul tur. Safety car-ul a intrat pe circuit după ce Romain Grosjean s-a răsucit şi i-a lovit din inerţie pe Pierre Gasly (Toro Rosso) şi Nico Hulkenberg (Renault). Pilotul Haas a ieşit de pe traseu, a pierdut controlul monopostului, iar apoi s-a răsucit şi a reintrat pe asfalt. Gasly şi Hulkenberg n-au reuşit să-l evite pe francez, astfel că au fost avariaţi serios.

Finlandezul Kimmi Raikkonen (Scuderia Ferrari) a intrat la boxe după 26 de tururi, dar nu a mai ieşit pe traseu din cauza unei defecţiuni. Şi Esteban Ocon de la Force India a abandonat cursa, în turul 41. Pilotul francez a ieşit de bună voie de pe circuit, acuzând o defecţiune la monopost, care s-a oprit pur și simplu.

Echipa Scuderia Ferrari, cea care a început sezonul actual cu dreptul, are nevoie de o reabilitare urgentă, asta pentru că în clasamentul piloţilor Lewis Hamilton are deja 95 de puncte acumulate, comparativ cu cele 78 de puncte ale lui Sebastian Vettel.

Şi în clasamentul constructorilor, Mercedes-AMG Petronas Motorsport (153 de puncte) se distanţează de Scuderia Ferrari (126 puncte).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/