(video) Maşina Anului 2023 în lume e noul Hyundai IONIQ 6! A mai luat alte două premii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La Salonul Auto Internaţional de la New York s-au anunţat câştigătorii concursului Maşina Anului în lume. Marele premiu l-a luat noul Hyundai IONIQ 6, însă tot el a cucerit altele două. În 2022 Hyundai IONIQ 5 a câştigat.🙂

Şi similar cu modelele finaliste din concursul european, practic toate cele din finala WCOTY sunt electromobile!

Aşadar, World Car of the Year este noul Hyundai IONIQ 6. Acesta a luat un scor de 769 de puncte în faţa modelelor KIA Niro şi BMW X1/iX1.

Maşina de lux a anului 2023 este noul Lucid Air! S-a clasat cu 797 de puncte la o distanţă nu prea mare de noul BMW Seria 7/i7 şi Genesis G90.

Maşina de performanţă a anului 2023 este KIA EV6 GT, care a câştigat detaşat cu 807 puncte în faţa modelelor Toyota GR Corolla şi Nissan Z.

Electromobilul anului 2023 este Hyundai IONIQ 6, câştigând la limită cu 795 de puncte în faţa noilor Lucid Air şi BMW i7.

Maşina urbană a anului 2023 în lume a devenit Citroen C3, cu peste 700 de puncte spre deosebire de modelele ORA Funky Cat/Haomao şi Volkswagen Taigo/Nivus.

Într-un final, cel mai frumos desenat automobil din 2023 a fost considerat acelaşi Hyundai IONIQ 6. A luat trofeul de la modele precum Lucid Air sau noul Range Rover.

Anul acesta s-a schimbat şi forma trofeului:

Cmentariile sunt închise