(video) Maşina extraordinară care i-a aparţinut lui Preston Tucker a fost vândută la licitaţie

(update) Maşina a fost vândută pentru 1.792.500 de dolari, o sumă fabuloasă care l-a fi uimit pe fostul proprietar!


Casa de licitații Sotheby’s va scoate la vânzare un exemplar al modelului Tucker 48! Automobilul unic în felul său i-a aparținut lui Preston Tucker și guvernatorului Winthrop Rockefeller.

Pentru cei care poate nu cunosc, amintim că Preston Thomas Tucker (1903-1956) a fost un inginer auto american care a înființat firma Tucker Corporation. Modelul 48 a fost singurul din istoria companiei care a existat între 1946 și 1951.

Această maşină, care poate fi ușor recunoscută prin cele trei faruri caracteristice, a fost şi starul filmului “Tucker: Omul și visul său” (Tucker: The Man and His Dream, 1988), regizat de Francis Ford Coppola.

Cel de-al 29-lea exemplar a fost asamblat special pentru șeful Tucker Corporation, însă după moartea lui Preston Tucker, sedanul cu portiere posterioare care se deschid contra direcţiei de mişcare a fost vândut filantropului Rockefeller.

Exemplarul dat are un parcurs de aproximativ 30.897 de km şi va fi vândut la licitaţie pentru o sumă cuprinsă între 1.25 şi 1.5 milioane de dolari. Licitația este programată pentru 18-19 ianuarie 2018 şi va avea loc în Arizona.

Deoarece au fost produse doar 51 de exemplare a modelului Tucker 48, cel mai probabil o astfel de sumă astronomică nu îi va speria cumva pe potențialii cumpărători.

Vezi şi: (foto) Top 10 cele mai frumoase decapotabile clasice produse în Statele Unite ale Americii

Vezi şi: (foto) Istoria automobilelor sovietice. Toate maşinile erau copii fidele a celor din Occident

Tucker 48 avea nişte dotări destul de avansate pentru timpurile de atunci: frâne cu discuri pe toate roțile, centuri de siguranță, injecție directă a combustibilului (!), un motor boxer cu şase cilindri (168 CP) folosit pe elicoptere şi un far poziţionat central care redirecţiona lumina în poziţia în care se întorceau roţile.

P.S. Doar priviţi cum arată şi unde se află levierul cutiei de viteze!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/