(video) Mașinăria de care are nevoie Moldova! Pregăteşte o groapă pentru a fi astupată cu asfalt în doar câteva minute

Producătorul britanic de echipamente de construcții JCB a prezentat o maşinărie interesantă pentru reparaţia gropilor, una care ar trebui să ajungă şi în atenţia autorităţilor competente din Republica Moldova. Aceasta funcţionează cu o viteză incredibilă şi este capabilă în mai puţin de opt minute să elimine o groapă, pregătind-o pentru a fi din nou acoperită cu asfalt!

https://www.youtube.com/watch?v=edfU4tNRlaA

Conform producătorului, procesul de lucru al vehiculului Pothole Pro, construit pe un şasiu cu ambele punţi directoare şi unificat cu excavatoarele mărcii, este de patru ori mai rapid decât cel necesar în cazul reparaţiilor prin metode tradiționale!

Un alt avantaj este în eficienţă şi economie de resurse pentru că efectuează o serie de activități care necesită de obicei un grup de persoane care se pricep în reparaţia calitativă a carosabilelor. În același timp, este nevoie de un singur operator calificat pentru a gestiona noul Pothole Pro.

Mașina este echipată cu o lamă pentru a delimita suprafaţa care va trebui extrasă, o perie şi o altă unealtă hidraulică pentru tăiat, cu ajutorul cărora gropile se pot curăţa cu o mai mare precizie, atât cât este necesar, inclusiv pe adâncime. Utilajul se poate ocupa de gropi care au până la 600 mm lățime (până la 250 m2 per zi de muncă), iar sistemul include şi un aspirator performant de captare a prafului pentru a crea cât mai puține neplăceri participanților la trafic.

Viteza maximă a noului JCB Pothole Pro este de 40 km/h, ceea ce înseamnă că poate fi condus independent între şantiere. Într-o sesiune de teste desfăşurată în Anglia s-au putut repara 51 de gropi de dimensiuni medii în 20 de zile de muncă, iar potrivit JCB ar fi durat 63 de zile pentru ca o echipă de drumari să se ocupe de ele cu echipament manual-automat de ultimă generaţie.

De asemenea, producătorul britanic ţine să menţioneze că este nevoie de aproximativ opt minute pentru a curăţa o groapă mică şi a o pregăti pentru umplere cu masă asfaltică, după care de presat.

Făcând uz de acest utilaj în mod intensiv se pot repara până la 700 de gropi înainte de o întreținere necesară/înlocuire de consumabile. În același timp, costul de exploatare a unui astfel de vehicul special este cu aproximativ 50% mai mic decât costul acelorași reparații făcute prin metode tradiționale (cu muncitori care se şi expun vibraţiilor îndelungate).

În Europa, noutatea va costa aproximativ 160.000 de euro.

Cmentariile sunt închise