in , , , ,

(video) Premieră la Goodwood: Noul Audi R8 LMS GT2 – pentru competiţie care încă nu există

Familia de maşini de curse Audi R8 LMS a fost completată de un membru nou şi puternic: noul Audi R8 LMS GT2 este vârful de gamă în ceea ce privește puterea motorului și viteza de top. Conceptul de curse GT2, pentru care această maşină a fost creată, “vine să găsească un echilibru unic de fascinaţie în spatele volanului şi de timpi de tur, special adaptat şoferii gentlemeni”.

Ca urmare al celor spuse, se anunţă deschiderea unui alt segment de afaceri pentru Audi Sport în cursele GT internaționale cu noi oportunități și grupuri țintă.

https://www.youtube.com/watch?v=6JmbJ1c2Q_A

Pentru prima dată în istoria acestui program al Audi Sport, o mașină de curse există înainte de startul unui nou campionat! Noul R8 LMS GT2 se prezintă devreme la mijlocul anului 2019 pentru o categorie sportivă care va veni la viață abia în sezonul din 2020. De asemenea este una compatibilă pentru a fi folosită în aşa-zisele Track Days.

Pentru automobil a fost creat un complet nou exterior şi kit exterior aerodinamic, diferit faţă de cel de pe modelul GT3, cu un o priză de aer imensă care ajunge până deasupra acoperişului şi prin care intră aer la motor, un spoiler posterior imens şi un difuzor masiv. Bara de protecţie frontală conţine o altă priză largă prin care aerul intră şi iese eficient prin capotă. Geometria şasiului său corespunde modelului R8 Spyder de serie, însă este făcut cu o proporţie semnificativ mai mare de aluminiu şi fibră de carbon.

Motorul acestei maşini reprezintă cea mai puternică evoluţie a celui montat pe maşina de serie: un V10 de 5.2 litri, natural aspirat, proiectat fără un limitator de aer pentru ca să producă 640 CP şi peste 550 Nm de cuplu. Vizual și acustic, Audi R8 LMS GT2 emană o fascinație unică în stilul unei maşini sport legendare din trecut. În același timp, cu toate acestea, modelul din imagini este echipat cu tehnologii de ultimă oră și optează pentru siguranță maximă.

https://www.youtube.com/watch?v=lw3k4vV1RXk

Noul Audi R8 de curse costă 338.000 de euro (plus TVA), poate fi comandat acum, iar în termeni de preţ este poziţionat între modelele R8 GT4 și GT3. Primele exemplare vor fi livrate înainte de sfârșitul anului 2019.

Programul Audi care prevede dezvoltarea de maşini sport pentru clienţi a început în anul 2009. De la început a fost lansat modelul R8 LMS GT3 (recent facelift), la sfârşitul anului 2016 a fost introdus în premieră pentru categoria touring TCR noul RS 3 LMS, de la sfârşit lui 2017 există Audi R8 LMS GT4, iar acum noul R8 LMS GT2. Între 2009 şi 2018 Audi Sport a construit şi a vândut 563 de maşini de curse!

Specificaţii tehnice complete:

GALERIE FOTO: