(video) Max Verstappen a dominat Marele Premiu al Spaniei, fiind urmat pe podium de piloţii Mercedes-AMG

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat spre seara zilei de duminică Marele Premiu al Spaniei, desfăşurat pe circuitul de la Montmelo, în apropiere de Barcelona, obţinând a 40-a victorie din cariera sa în Campionatul Mondial de Formula 1.

Verstappen (25 de ani), care vizează al treilea său titlu mondial consecutiv în Marele Circ, i-a devansat pe cei doi piloţi ai echipei Mercedes-AMG, britanicii Lewis Hamilton şi George Russell, semnând astfel al cincilea succes în şapte curse derulate de la debutul acestui sezon.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Plecat din pole position, olandezul a dominat de la un capăt la altul cursa iberică, în care a reuşit şi cel mai rapid tur de pistă. Coechipierul său de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez, a ocupat poziţia a patra, după cele două monoposturi Mercedes.

În urma acestei victorii, Max Verstappen a acumulat 170 de puncte, consolidându-şi poziţia de lider al clasamentului general al piloţilor, având un avans de 53 de puncte faţă de Sergio Perez.

Următoarea cursă vede din nou trecut oceanul. Marele Premiu al Canadei se va derula pe 18 iunie la Montreal. Se face o pauză de o săptămână pentru că toate privirile se mută pe cursa aniversară de 24 de ore de la Le Mans.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise