(video) Modern, dar cu probleme. Cum reacţionează noul Audi SQ2 la testul elanului
Noul Audi SQ2, un crossover sport recent lansat de producător, nu a fost capabil să treacă aşa-zisul test al elanului. Seria de exerciţii organizată de spaniolii de la km77 a dezvăluit mai multe probleme care pot apărea în cazul în care acest automobil modern este condus cu viteză şi brusc trebuie să ocolească un obstacol care îi poate eventual ieşi în cale.
Pentru experiment s-a folosit un exemplar cu anvelope de mărimi 235/40 R19 şi sistem de tracţiune integrală quattro. În primul test efectuat la o viteză de 79 de km/h, cu 2 km/h mai mare decât cea standard, şoferul nu a ştiut preliminar cum va reacţiona maşina. Șoferul a simțit că mașina a lovit un con și a observat că nu s-ar fi încadrat corect în a treia secţiune de conuri din cauza efectului de subvirare, așa că a decis să abandoneze în ultimul moment. Acest efect de subvirare a fost reacția cea mai relevantă a noului SQ2. În afară de acesta, reacțiile mașinii au fost sigure și suficient de precise.
Cea mai mare viteză de deplasare prin care testul a putut fi efectuat a fost de 75 km/h. Este cu doar 2 km/h mai mare decât cea care a fost folosită pentru a realiza testul cu modelul cu motor pe benzină (150 CP). SQ2 este mai sprinten decât această versiune, dar diferența cea mai vizibilă dintre ele este că ESC-ul întârzie să acţioneze și o face cu mai puţină intensitate, astfel încât acesta încetinește vehiculul într-o măsură mai mică.
Noul SQ2 a ajuns la a doua secţiune de conuri cu o viteză mai mare decât maşina cu motor TFSI de 1.5 litri, astfel încât efectul de subvirare care apare este, de asemenea, mai mare și face mai greu pentru conducătorul auto să orienteze în ultima secțiune. Acesta este singurul lucru nedorit în privinţa căruia conducătorul auto este nevoit să facă faţă, deoarece în alte situaţii SQ2 are reacții bune de altfel.
Ruliul maşinii se simte greu, iar corpul se înclină cu exactitate, într-o singură mișcare, fără careva mici sărituri care ar împiedica adesea experiența de conducere. Amortizoarele de șoc pe care le are SQ2 sunt mai ferme decât cele de pe un Q2 obişnuit, mai afirmă experţii.
Într-un final, în testul Slalom, ESC-ul maşinii nu este evident în favoarea conducătorul auto, cu excepția cazului în care viteza este foarte mare și când se fac schimbări de direcţie ascuţite. SQ2 trece cu ușurință, agil, printre conurile separate unul de altul pe o distanţă de 22 de metri. Ruliul corpului maşinii rămâne mic. Modelul are un volan care necesită doar două rotaţii complete de la blocare la blocare, ceea ce contribuie la schimbări rapide de direcţie.
Canalul colegilor de la km77 mai conţine cel puţin 100 astfel de teste cu implicarea celor mai noi modele de pe piaţă. Cei curioşi pentru a vedea şi alte rezultate o pot face în mod liber.
Cmentariile sunt închise