(video) Moldova: O grupare care fura catalizatoare de la maşini Toyota Prius, destructurată

O grupare criminală formată din patru membri a fost documentată și destructurată de către angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău a IGP, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal și cu suportul polițiștilor BPDS Fulger a IGP, pentru comiterea furturilor de părţi componente şi accesorii de la automobile.

Membrii grupării au vârstele cuprinse între 28 şi 31 de ani, sunt originari din nordul țării, iar anterior au fost judecați pe cazuri analogice.

https://www.facebook.com/politiacapitalei.md/videos/2576532165929080/

Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 5 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor de accesorii de la unitățile de transport de model Toyota Prius cu motorizări hibride. Este vorba despre catalizatoarele care sunt parte a sistemelor de evacuare a gazelor de eşapament şi care au în componență paladiu – un metal prețios.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale având rolul său în comiterea infracțiunii. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate bunurile sustrase de la unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt în proporții, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea învinuiților și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-grupare-specializata-in-furturi-de-piese-si-accesorii-de-la-masini-hibride-destructurata-liderul-a-fost-retinut/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/