Ieftiniri în lanţ. Trei companii petroliere scad prețul la carburanți

0

Trei companii importatoare de carburanţi au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre o nouă micșorare a preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei. Prețul benzinei s-a redus în mediu cu 30 de bani per litru, iar prețul motorinei –  cu 20 de bani per litru.

O companie a ieftinit benzina și motorina pe 11 februarie, a doua – ieri, 12 februarie, iar a treia urmează să facă acest lucru astăzi, 13 februarie.

FOTO: viata-libera.ro
FOTO: viata-libera.ro

Totodată, alte două companii care comercializează gaz lichefiat, una dintre care este importatoare, au anunțat că începând de vineri, 12 februarie, reduc prețurile de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat în mediu cu 15 bani per litru. Astfel, prețul de comercializare a unui litru de gaz lichefiat va constitui  în jur de 8,84 lei per litru.

După ieftinire, prețul mediu de comercializare cu amănuntul a benzinei cu cifra octanică A- 95 a scăzut de la 16,13 lei per litru până la 15,86 lei per litru, prețul motorinei – de la 13,43 lei la 13,19 lei per litru și prețul mediu al gazului lichefiat – de la 8,99 lei la 8,84 lei per litru.

Aceasta este a patra ieftinire a benzinei și motorinei și a treia ieftinire a gazului lichefiat înregistrată în anul 2016. De la începutul anului prețurile de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei s-au micșorat, la motorină – în medie cu 1,43 lei per litru, la benzină – cu circa 1,06 bani per litru și la gazul lichefiat – cu circa 0,50 bani per litru.

În prezent, comercializarea cu amănuntul a benzinei și motorinei este se efectuează de 84 de agenţi economici – titulari de licență la 624 stații de alimentare, iar comercializarea gazului lichefiat – de către 69 agenți economici la 469 stații de alimentare.

Sursa: ANRE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/