(video) Momentul unui accident scump în Maroc, cu implicarea a două mașini Bugatti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un tur de lux organizat de Bugatti în Maroc în aceste zile s-a transformat într-un adevărat dezastru pentru doi proprietari de modele Chiron. Aceștia s-au lovit pe un drum cu doar două benzi în urma unei greșeli banale.

Momentul a fost filmat de pasagerii unui autocar depășit.

Printre participanții în această călătorie exclusivistă se numără și CEO-ul Bugatti Rimac, Mate Rimac. Acesta a împărtășit pe rețelele de socializare mai multe stories-uri. Cu toate acestea, el nu a postat nimic despre cele întâmplate.

Accidentul a fost de fapt unul în lanț. Vedem cum Chiron-ul aflat în depășire pierde controlul după contactul cu cel din fața sa, lovește camionul pe care încercau să-l depășească și alunecă în afara drumului. Iar camionagiul s-a răsturnat în decor de cealaltă parte a drumului.

Exemplarul implicat în coliziunea inițială ar fi scăpat cu daune minore. În schimb, celălalt Chiron pare grav avariat, fiind cel mai probabil imposibil de condus.

Incidentul a fost cauzat, cel mai probabil, de o eroare clasică, dar costisitoare: conducătorul mașinii din spatele camionului nu a verificat bine situația în oglinzi înainte de schimb al benzii. Și dacă vă întrebați — nu, Bugatti Chiron nu vine echipat cu tehnologia de monitorizare a unghiului mort.

Implicate în accident a fost un Chiron Super Sport (1600 CP, 80 exemplare produse) și un Chiron Pur Sport (1500 CP, 60 exemplare produse). Ambele costă câteva milioane de euro.

Din fericire nimeni nu a avut de suferit nimic grav, scrie presa locală. Ambulanțe și Jandarmeria Regală s-au deplasat la locul accidentului pentru a reglementa traficul blocat pentru câteva ore și a deschide o anchetă pentru a afla cauzele reale din spatele coliziunii, care s-a produs pe un drum cunoscut pentru viraje abrupte.

De remarcat că turul organizat de constructorul de automobile Bugatti, chiar sub patronajul regelui Marocului, vine în cadrul unei excursii demonstrative, dar și pentru a filma reclame. Dar accidentul a aruncat o umbră asupra evenimentelor de genul dat, provocând controverse larg răspândite cu privire la siguranța acestor ”afișări” pe drumurile publice.

Vezi și: (video) Greşeală extrem de scumpă! Momentul când se pierde controlul unui Pagani de peste 17 milioane de euro

Cmentariile sunt închise