(video) Monterey Car Week 2024: Eccentrica V12 – restomod impecabil din San Marino

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anul trecut ne-a fost arătat un prototip, iar acum proiectul e gata pentru producție în număr limitat.

Emanuel Colombini, un entuziast italian și colecționar îndelungat de mașini Lamborghini, care concurează în monoclubul Super Trofeo Lamborghini de mulți ani, a fondat în 2023 Eccentrica Cars. Startup-ului din San Marino este specializat în restomod-uri pe bază de supercaruri și hypercaruri de altă dată.

Baza pentru primul proiect a fost ales Lamborghini Diablo.

Caracteristici cheie:

  • Principalul obiectiv al lui Colombini a fost să aducă Diablo la standarde moderne în ceea ce privește materialele utilizate, componentele și caracterul de conducere. În același timp trebuia să păstreze estetica și caracteristicile principale din fabrică. S-a implicat în proiect și Maurizio Reggiani, veteran din 1995 al companiei Lamborghini.
  • Baza proiectului Eccentrica V12 este un Diablo din prima serie, mașina originală cu tracțiune spate, care s-a produs în cele mai multe exemplare (circa 900) între anii 1990-1998. Însă scara modificărilor este uriașă.
  • Cadrul din oțel al caroseriei a fost ranforsat, iar aproape toate panourile externe sunt realizate din fibră de carbon. Pentru “adaptarea” designului a fost responsabil studioul BorromeodeSilva, care are deja experiență în crearea restomod-urilor. Rezultatul este un aspect curat, fără spoilere uriașe, dar au apărut prize de aer suplimentare în spatele cabinei.
  • Ecartamentele au fost lărgite cu 130 mm în față și 160 mm în spate. În locul jantelor standard de 17 inchi au apărut unele din aluminiu forjat de 19 inchi, astfel încât pasajele roților au devenit vizibil mai mari. Lățimea totală a crescut de la 2040 la 2143 mm. Anvelopele sunt Pirelli P Zero Trofeo R.
  • În partea frontală a mașinii, care la început pe Diablo era închisă/plată, a apărut o priză de aer funcțională. Iar farurile escamotabile originale, care au fost la modă în acea vreme, însă erau grele și afectau negativ aerodinamica, au fost înlocuite cu unele full LED cu niște capace active. Acestea au și o funcție de ”clipire”.
  • Interiorul reproiectat este în estetica anilor 80. Afișaje retro digitale înlocuiesc instrumentele analogice. Alcantara, aluminiu și fibră de carbon sunt folosite pentru finisare. Sistemul audio este marca Marantz. Oglinda retrovizoare interioară este interactivă, având integrat Apple CarPlay și alte aplicații.
  • Motorul V12 natural aspirat de 5.7 litri nu a fost modificat extensiv, dar este asamblat folosind componente moderne. Acesta are un nou sistem de injecție a combustibilului și arbori cu came diferiți. Ca urmare, puterea a crescut de la 492 la 550 CP, iar cuplul – de la 580 la 600 Nm. În locul cutiei de viteze standard cu cinci trepte este una custom cu șase trepte. Diferențialul autoblocabil a fost înlocuit. Eșapamentul este de la Capristo!
  • Suspensia este complet nouă, cu amortizoare adaptive TracTive și sistem hidraulic de ridicare a punții frontale, deși fără modificări în arhitectură. Sunt instalate frâne Brembo mai moderne și mai puternice: în față – etrieri cu șase pistoane în loc de patru pistoane, în spate – patru în loc de două. De asemenea s-a pus o servodirecție care lipsea.
  • Restomod-ul s-a dovedit a fi cu 35 kg mai ușor decât coupeul original: 1590 kg. Supercarul remodelat poate face suta în 3.8 secunde (-0.3). Viteza maximă e limitată la 335 km/h (+10).

Eccentrica Cars intenționează să realizeze 19 exemplare. Timpul de producție pentru fiecare: 16-18 luni în funcție de capriciile clientului. Prețul: 1.2 milioane de euro, asta pe lângă prețul unui Diablo alocat. Livrările vor începe din vara lui 2025.

Despre mai multe modificări efectuate, poți afla din fișa tehnică comparativă, inclusă în broșura oficială.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise