(foto) Premieră: Noua ediţie limitată Bugatti Chiron Sport “Les Légendes du Ciel”

Bugatti a decis din nou să mai diversifice modelul Chiron pentru a-l face mai atractiv şi pentru a “împinge” mai repede tot stocul de exemplare planificate pentru a exista în total – 500!

La fel cum a fost anunţat în cazul lui Chiron Sport “110 Ans Bugatti” şi Chiron Noire, noua ediţie limitată Chiron Sport “Les Légendes du Ciel” va cuprinde doar 20 de automobile.

Prin această ediţie, Bugatti își onorează ai săi “Daredevils”, celebri piloți de curse din secolul trecut, mulţi dintre care au fost ași zburători, îndrăzneți, piloți pricepuți din punct de vedere tehnic care zburau fără teamă.

Fondatorul companiei, Ettore Bugatti, a admirat caracterul neînfricat și experienţa tehnică a șoferilor săi, care au fost fascinați de vitezele mari – și, de asemenea, le-au stăpânit. Pe drum, piloții de curse au beneficiat de experiența acumulată în carlingile aeronavelor. La rândul lor, l-au admirat pe Ettore Bugatti pentru talentul său de inginer și au fost fascinați de vehiculele sale agile, ușoare și rapide, întruchipând pe drum ceea ce avioanele lor erau pe cer. Roland Garros chiar l-a numit “artistul incomparabil care singur știe cum să dea viață oțelului.”

Ettore Bugatti a fost întotdeauna inspirat de aviație. În jurul anului 1915, Bugatti însuși a proiectat motoare de aeronave, iar din 1937 a dezvoltat, de asemenea, o întreagă aeronavă destinată să doboare recordurile de viteză. Din păcate proiectul a fost oprit din cauza izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, dar Ettore Bugatti a ținut un contact personal strâns cu piloții de-a lungul vieții sale.

“Bugatti a avut asocieri strânse cu aviația de când compania a fost înființată în urmă cu mai bine de 110 ani. Mulți piloți de curse de succes ai Bugatti, precum Albert Divo, Robert Benoist și Bartolomeo ‘Meo’ Costantini, au zburat pentru Forțele Aeriene Franceze, iar legendarul aviator francez Roland Garros a condus în particular un Bugatti Type 18 pentru a fi la fel de rapid pe drum ca în aer. Prin urmare, este aproape o obligație pentru noi astăzi să aducem un omagiu legendelor din acea perioadă și să le dedicăm o ediție specială”, a declarat Stephan Winkelmann, președintele Bugatti, proaspăt numit şi în funcţia de şef a Lamborghini.

Modelul de ediţie limitată va fi caracterizat prin:

 • O vopsea specială gri mată – Gris Serpent – pentru caroseria din fibră de carbon. Este o interpretare modernă a culorii exterioare a aeronavelor din 1920. Aceasta se întinde pe întregul vehicul și este despărțită printr-o dungă centrală longitudinală de culoare albă, cu efect lucios.
 • Aripile din față sunt împodobite cu logoul “Les Légendes du Ciel”. Tricolorul “Le Bleu-Blanc-Rouge” în albastru, alb și roșu decorează zona frontală a pragurilor laterale din fibră de carbon neagră expusă.
 • Grila radiatorului în formă de potcoavă are, de asemenea, un finisaj lucios negru. Plasa grilei radiatorului este realizată din aluminiu tăiat cu laser şi aceasta vine să imite modelul dinamic al cusăturilor de pe scaunele tapiţate cu piele, amintind astfel de avioanele care zboară în formaţie într-o paradă aeriană.
 • Nişte proiectoare afişează logoul ediției limitate pe pământ atunci când ușile sunt deschise, iar inserţiile de pe pragurile interioare ale uşilor sunt realizate din aluminiu periat şi conţin la fel inscripţia “Les Légendes du Ciel”.
 • Capacul motorului W16 este fabricat din fibră de carbon de culoare neagră cu textură expusă la vedere. Aceste părţi uşoare vin în contrast cu litere albe.
 • Un difuzor din fibră de carbon neagră şi cu textură expusă la vedere, alături de nişte terminaţii de eşapament negre, realizate din inconel imprimat 3D, rezistent la temperaturi ridicate, domină partea din spate a maşinii.
 • Pentru interior se foloseşte o tapiţerie integrală din piele fină Gaucho într-o nuanţă maro deschisă. Pentru contrast există unele accente din aluminiu şi fibră de carbon. Pe tetierele scaunelor se poate găsi logoul ediţiei limitate, iar pe cotiera centrală o aplicaţie din aluminiu, cu logoul menţionat şi tirajul ediţiei.
 • Opţional se vor propune nişte scaune de tip Comfort şi un acoperiş panoramic Sky View.
 • Pe panourile ușilor există o scenă de curse schițată manual între aeronava Nieuport 17 și un Bugatti Type 13, care simbolizează cele două “suflete” onorate de ediție.
  • Nieuport 17 este un avion foarte special: este un biplan francez care a fost construit din 1916 și a fost foarte popular datorită fiabilității, vitezei, agilității și manevrabilității sale. Aeronava cu un singur loc a fost alimentată de un motor cu nouă cilindri care livra până la 130 CP.
  • Bugatti Type 13 este un vehicul foarte special în istoria Bugatti, de fapt primul model care a purtat numele de Bugatti. Din 1910, Type 13 a impresionat prin designul său ușor, agilitatea și puterea ridicată la acea vreme – 15 CP. Mai mult de 110 ani în urmă, acest “Pur Sang” (pur sânge) putea atinge viteze de aproape 100 km/h și a câștigat multe curse în următorii ani.

Noul Bugatti Chiron Sport “Les Légendes du Ciel” este construit pe baza versiunii Chiron Sport, ceea ce înseamnă că are un motor W16 de 8.0 litri, care generează 1.500 de CP şi 1.600 Nm de cuplu. Viteza maximă îi este limitată electronic la 420 de km/h.

Bugatti va începe producția noii ediții limitate spre sfârșitul anului 2020. Fiecare automobil costă 2.88 milioane de euro net, fără taxe.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/