(video) Monterey Car Week 2024: Premieră mondială – Noul Lincoln Navigator

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Lincoln Navigator de a cincea generație debutează la nivel global cu un design nou și îndrăzneț, dar și cu un interior revigorant. Vehiculul, care a creat categoria SUV-urilor premium full-size în urmă cu aproape trei decenii, o înalță din nou. Modelul de top al mărcii vine să concureze cu același Cadillac Escalade sau BMW X7.

Caracteristici cheie:

Evoluția exteriorului

  • Stilul îndrăzneț definește designul Navigator. Partea frontală este evidențiată de o grilă caracteristică, cu o bară de lumini integrată. Bara luminoasă se aprinde secvențial din centru spre exterior la apropierea de mașină, făcând parte din secvența de întâmpinare Lincoln Embrace. Stopurile noi fac același lucru, iar scaunul șoferului și oglinzile se reglează automat la setările preferate.
  • Linia conică a acoperișului și railings-urile integrate ajută vehiculul să formeze un profil modern. Cromul tradițional lipsește și sunt adăugate accente din aluminiu satinat pentru un aspect exterior modern.
  • Jante de 22 inchi sunt oferite standard. Jante din aluminiu de 24 inchi, în două finisaje, sunt disponibile pentru prima dată.
  • Pachetul Jet Appearance disponibil oferă jante unice de 22 inchi din aluminiu negru lucios, plus accente exterioare negre și emblema Lincoln Jet Appearance Package.

În continuare în două lungimi

  • Noul Navigator va putea fi comandat cu ampatament normal și lung, însă dimensiunile practic nu s-au schimbat:
    • Lungimile constituie 5334 și 5636,26 mm
    • Lățimile – 2402,84 mm cu oglinzi sau 2032 mm fără.
    • Înălțimea maximă – 1981,2 mm (-8 mm).
    • Ampatament – 3111,5 și 3340,1 mm.
    • Garda la sol minimă: 226 mm.
Noul Lincoln Navigator

Cockpit digital

  • Bordul reformatat include un afișaj panoramic de 48 inchi sub parbriz. Prin acesta, informațiile sunt plasate mai aproape de linia vizuală a drumului. Google Assistant servește ca asistent vocal standard pentru a controla clima, navigația și muzica. Comenzile vocale și comenzile de pe volan facilitează operarea sistemului. Ecranul tactil central de 11.1 inchi este întotdeauna disponibil ca panou de control. Apple CarPlay și Android Auto sunt, de asemenea, standard.
  • O noutate pentru Lincoln Digital Experience în Navigator este Pano Mode, care redă aplicații video și jocuri de o parte și de alta a ecranului panoramic atunci când vehiculul este parcat.
  • Ușor de personalizat, sistemul permite afișarea celor mai importante informații despre vehicul acolo unde este cel mai ușor de văzut. Și profilurile pot fi create pentru fiecare șofer și sunt asociate fie cu un breloc, fie cu un telefon în calitate de cheie.
  • Google Maps este integrat și oferă actualizări ale traficului în timp real, condițiile de drum, rute dinamice și ecologice și puncte de interes. Un modem 5G cu hotspot Wi-Fi oferă conectivitate rapidă și sunt incluși patru ani de Lincoln Premium Connectivity.
Noul Lincoln Navigator

Spa pe roți

  • Forma unică a volanului îmbrăcat în piele Wollsdorf și încălzit permite o vedere dincolo de ecranul panoramic de 48 de inchi. Două difuzoare, parte a unui sistem audio Revel Ultima 3D cu 28 de difuzoare, servesc drept bijuterii pe fiecare parte a ecranului.
  • În întregul interior, materialele de lux, inclusiv suprafețele din piele premium, ornamentele din lemn autentic și un buton de volum inspirat din cristal, ridică standardul Lincoln.
  • Scaunul șoferului e reglabil electric în 24 de direcții, iar al pasagerului în 22 de direcții. La toate modelele, scaunele din rândul întâi sunt încălzite, ventilate și au masaj. Modelele Lincoln Black Label au scaune Perfect Position reglabile în 30 de direcții.
  • Lincoln Rejuvenate ajută la crearea celui mai bun refugiu în vehicul, combinând vederea, sunetul, atingerea și mirosul pentru a ajuta șoferii să se reîncarce în timpul călătoriilor lungi sau după o zi plină la birou. Experiența multisenzorială din Navigator poate ajuta la reducerea stresului și oferă relaxare.
    • În timpul staționării, o atingere a ecranului tactil activează o experiență Rejuvenate din trei, de 5 sau 10 minute. Scaunul șoferului culisează în spate, se înclină, se încălzește ușor și începe masajul. Volanul se ridică și se îndepărtează. Imagini liniștitoare umplu consola centrală și afișajul panoramic, completate de iluminare ambientală și sunete liniștitoare, în timp ce un parfum subtil umple habitaclul.
    • Funcția standard Lincoln Digital Scent este exclusivă în clasă.
Noul Lincoln Navigator

Viața dincolo de rândul din față

  • SUV-ul poate lua la bord până la opt pasageri. Există comenzi pentru control audio și al climei pe al doilea rând și până la 14 porturi USB prin cabină. Modelele în echiparea de top Black Label pot avea un încărcător wireless pe al doilea rând al cabinei.
  • Scaunele Power Tailored disponibile pentru rândul al doilea sunt individuale, reglabile electric, încălzite, ventilate și cu masaj. Scaunele complet acționate Power Pitch and Slide din rândul al doilea fac accesul la rândul al treilea la fel de simplu ca apăsarea unui buton. O banchetă semi-asistată pe rândul al doilea este opțională.
  • O banchetă Lincoln Soft-Touch rabatabilă 40/20/40, exclusivă în clasă, oferă confort pentru trei sau două persoane pe ultimul rând. Aceste scaune pot fi și încălzite.
  • Noul hayon Lincoln Split Gate, exclusiv în clasă, se deschide automat cu funcția Open on Approach. Atunci când brelocul sau telefonul intră într-o zonă dedicată din spatele mașinii timp de până la patru secunde, hayonul se deschide pentru a oferi acces ușor în portbagaj. Sistemul poate fi programat să deschidă și partea inferioară a hayonului.
  • Cargo Tailgate Manager disponibil creează un raft pentru depozitarea încărcăturii pe mai multe niveluri, o măsuță practică sau un spătar pe hayonul inferior pe care se poate de așezat (suportă 227 kg).
Noul Lincoln Navigator

Asistență

  • Sistemul Lincoln BlueCruise de conducere hands-free pe autostradă este standard pe Navigator. Pe măsură ce BlueCruise asistă la frânare, accelerare și direcție, sistemul contribuie la reducerea unei părți din stresul condusului. Sistemul include funcții noi, cum ar fi Lane Change Assist și In-Lane Repositioning. Un abonament gratuit pe o durată de patru ani vine standard.
  • Printre alte funcții noi de asistență a șoferului se numără Turn Signal View, care proiectează pe ecranul panoramic o imagine a camerei de sub oglinda retrovizoare când se schimbă direcția. Iar Intersection Assist poate ajuta la detectarea traficului care vine din sens opus în timpul încercării de a vira la stânga.
  • Navigator este echipat, de asemenea, cu funcții care nu necesită efort, precum Pro Trailer Backup Assist și Trailer Hitch Assist. Un pachet opțional Heavy-Duty Trailer Tow Package crește capacitatea de remorcare până la patru tone, fără a fi nevoie de o bară de nivelare a sarcinii.

Un singur motor deocamdată

  • Pe toate modelele, un V6 biturbo de 3.5 litri (446 CP/691 Nm) cuplat la un SelectShift cu 10 trepte se ocupă de propulsie. Standard mai are AWD și suspensie adaptivă cu amortizare controlată continuu.
  • Construcția mașinii: cadru din oțel de înaltă rezistență sub o caroserie din aliaj de aluminiu de înaltă rezistență, de calitate militară!
  • Pentru un interior silențios, geamurile laminate acustic de pe primele două rânduri, precum și sistemul activ de izolare fonică, contribuie la reducerea zgomotului nedorit produs de motor, de șosea și de exterior.

Un preț de start nu a fost anunțat deocamdată, însă va fi de aproximativ 85-90 de mii de dolari. Vânzările vor începe din primăvara lui 2025. Este așteptat și un Navigator complet electric în viitor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise