(video) Noul Ford Digital Experience este cel mai performant sistem multimedia al companiei auto

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cei de la Ford au făcut o alegere similară cu cea a altor producători. Se pare că nu-și va mai dezvolta in-house o nouă generație de sistem multimedia, iar actualul SYNC în versiunea 4 va fi ultimul.

Compania introduce deocamdată în SUA noul Ford Digital Experience, un sistem multimedia care are la bază platforma Android Automotive OS a celor de la Google. Totodată, sistemul a început să fie instalat în mașinile Lincoln.

Experiența utilizatorului cu Ford și Lincoln Digital Experience este concepută în jurul șoferului pentru a fi simplă și intuitivă – un panou de control cu ecran tactil și butoane pe volan.

  • Ford și Lincoln Digital Experience prind viață pentru prima dată prin ecrane de afișare frumoase și luminoase. De exemplu pe noul Nautilus este operat pe un afișaj panoramic captivant de 48 de inchi. Este afișajul cu cea mai înaltă rezoluție oferit de Lincoln.
  • Afișajul panoramic pune la dispoziție informații critice exact acolo unde aveți nevoie de ele, cum ar fi aplicațiile și serviciile preferate – inclusiv BlueCruise pentru conducerea hands-free pe autostradă – afișat pe ecran în câmpul vizual al șoferului.
  • Capacitatea de a plasa aplicații și servicii în locul dorit pe ecranul tactil sau panoramic este destinată să fie cât mai simplă posibil. Informațiile de asistență pot fi văzute dintr-o privire rapidă prin widget-urile din partea dreaptă a afișajului. Acest lucru îi ajută pe șoferi să își țină ochii în sus și la drum, oferind în același timp informațiile personalizate pe care le doresc.
  • Stabilirea profilurilor permite fiecărui șofer să seteze preferințele care să apară la intrarea în vehicul. Acestea includ aplicații, contacte și destinații preferate, plus poziții personalizate pentru scaune, volan și oglinzi.
  • Deplasarea în oraș este simplă, folosind Google Maps integrat cu informații în timp real despre trafic, condiții de drum, rute dinamice și ecologice și puncte de interes.
  • Conceput pentru a prioritiza utilizarea vocii, Google Assistant servește ca asistent vocal implicit. Alexa Built-In este, de asemenea, disponibil ca alternativă pentru comenzile din vehicul.

Aplicații din plin, ca pe un smartphone

  • Utilizatorii se vor putea bucura de streaming de muzică, cărți audio și podcasturi folosind aplicații descărcate din Google Play, inclusiv Spotify, Amazon Music, Audible și iHeartRadio. Astfel, toate acestea vor fi întotdeauna disponibile în vehicul – indiferent dacă un smartphone este conectat sau nu în vehicul!
  • În timpul parcării se pot deschide jocuri pe ecranul tactil, selectând dintr-o listă tot mai mare disponibilă pe Google Play. Digital Experience acceptă prin Bluetooth controllere compatibile.
  • La fel, când mașina e staționată, poate fi redat conținut video prin aplicații gen YouTube, Prime Video, Netflix, etc.
  • Este valabil și un browser web folosind aplicația Vivaldi Browser. Google Chrome va fi valabil în curând. Digital Experience va fi compatibil cu o tastatură conectată prin Bluetooth pentru a ușura tastarea când mașina staționează.
  • Utilizatorii vor putea rămâne productivi în deplasare, fără să piardă vreun apel de la muncă, cele mai importante aplicații de videoconferință fiind disponibile în curând. Acestea vor permite redarea audio în timpul condusului și a fluxului video în timpul parcării.
  • Interfețele tradiționale Apple CarPlay și Android Auto rămân disponibile!

Digital Experience este cel mai rapid sistem de infotainment pe care Ford și Lincoln l-au oferit vreodată în mașini.

Sistemul este capabil de procesare principală de peste cinci ori mai rapidă și una grafică de aproape 14 ori mai rapidă. Dispune de memorie de patru ori mai mare și de opt ori mai mult spațiu de stocare. Toate cifrele sunt în comparație cu sistemul de infotainment Ford și Lincoln actual (SYNC). Este conceput pentru a permite mai multe aplicații și servicii noi în viitor, datorită capacității de actualizare a software-ului over-the-air.

Pentru buna sa funcționate, Digital Experience face echipă cu un modem wireless 5G, care poate servi și drept hotspot Wi-Fi. Pentru conectarea la rețeua globală va fi necesară perfectarea unui abonament Ford sau Lincoln Premium Connectivity.

În context, Ford mai spune că a construit o platformă generală de calcul pentru a oferi mai multe beneficii ale unui sistem definit de software. Aceasta include trecerea de la utilizarea a două module separate pentru panoul de instrumente și sistemul de infotainment la un singur modul. Asta pentru a facilita schimbări mai rapide ale software-ului și o viteză mai bună de răspuns la comenzi prin actualizări.

Și a fost important de ales un sistem de operare cu o arhitectură scalabilă și deschisă. Aducerea mai multor dezvoltări software la nivel intern permite crearea de experiențe unice, cum ar fi widget-urile de pe afișajul panoramic și capacitatea de a ajuta la îmbunătățirea vehiculului în timp, prin actualizări de software.

Clienții vor experimenta aplicații și servicii noi mai repede decât înainte, deoarece aplicațiile și actualizările la nivel de sistem sunt acum independente unele de altele. Amintim că primul Ford cu Digital Experience este noul Explorer facelift.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise