(video) Noul Lincoln Nautilus a apărut în vânzare în Statele Unite. Vezi ce propune concurentul lui Volvo XC90

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dacă vrei o mașină premium modernă și de marcă americană, atunci una dintre opțiunile recomandabile este Lincoln și produsele sale. Cu ocazia startului vânzărilor în SUA compania detaliază noua generație a modelului Lincoln Nautilus, un crossover de dimensiuni medii care merită atenție!

Caracteristici cheie:

  • Noul Nautilus a păstrat formatul cu cinci locuri, dar a devenit mai mare decât predecesorul său. Ampatamentul a fost întins de la 2.850 la 2.900 mm, iar lungimea totală a crescut de la 4.826 la 4.908 mm. Există, de asemenea, o ușoară creștere a lățimii (până la 1.952 mm) și a înălțimii (până la 1.717 mm).
  • Acum, din punct de vedere al dimensiunilor, este 100% un rival direct pentru Lexus RX sau Volvo XC90. Modelul de bază vine cu jante de 19 inchi, însă cea mai tare ofertă este de maximum 22 inchi. 
    • Pe lângă cele patru culori exterioare ale caroseriei, noul Nautilus 2024 introduce trei noi teme de culori interioare.
    • Pachetul opțional Jet Appearance, disponibil de combinat cu orice echipare, include vopsea exterioară în două nuanțe, jante de 22 de inchi negre lucioase, un mediu interior exclusivist și elemente exterioare anodizate negre. Interiorul exclusiv Black Onyx Sport propune aplicații din aluminiu Copper Code și cusături accentuate Dusted Copper.
  • Maşina în specificaţie americană, spre deosebire de cea chineză, nu are mânere exterioare retractabile, ci unele cu prindere naturală, care sunt integrate într-un mod interesant în fiecare cadru al ferestrei. Şi nu este nevoie de tras de ele, căci pe interior au butoane pentru deblocarea încuietorilor electromagnetice. 
    • Mânerele ușilor din cabină sunt de asemenea făcute diferit, fiind încorporate în locul de unde apuci ca să împingi/tragi ușa.
  • Nautilus are un exterior cu design dinamic. Farurile LED sunt noi, opționale fiind unele H2 Pixel și stopuri full LED cu animații luminoase. Cu fața evoluată, noul Nautilus are forme îndrăznețe și impunătoare, deoarece elementele de iluminare distinctive curg de la steaua centrală Lincoln către bara luminoasă. Grila de radiator este realizată manual, cu atenție la detalii.
  • O revoluţie pentru marca Lincoln reprezintă un singur ecran panoramic standard (48 inchi, 4K), care se întinde pe aproape toată lățimea planşei de bord, fiind cel mai mare din clasă. Acesta combină panoul de bord, harta navigaţiei şi multe altele. Şoferul se uită la acest televizor nu prin, ci peste un volan cu formă ovală și comenzi tactile capacitive.
    • Pentru a controla întregul sistem multimedia, la îndemână pe consola centrală este instalat un ecran tactil separat de 11.1 inchi. Sistemul suportă control vocal Alexa, Android Auto/Apple CarPlay wireless și actualizări de la distanță. Există la bord și un modem 5G cu hotspot Wi-Fi.
    • Apropo, este primul Lincoln cu cel mai nou sistem multimedia Digital Experience, pe care l-a primit de curând și noul Ford Explorer facelift, mașinile fiind făcute pe o platformă comună. Permite, de exemplu, instalarea aplicațiilor din Google Play Market.
    • În mod tradițional, o serie de taste de pe consola centrală sunt responsabile pentru controlul cutiei de viteze. Un încărcător wireless pentru telefoane există sub o formă aproape verticală.
    • Cabina reimaginată încorporează un nou sistem de iluminare ambientală, împreună cu detalii inspirate din cristal în întregul vehicul, care surprind esența vederii soarelui reflectat pe apă. Când mașina e pornită, un nou Lincoln Embrace începe din centrul noului afișaj, curgând în panourile ușilor frontale și posterioare.
  • Ca şi în cazul modelelor Lincoln mai vechi, toate sunetele de avertizare din noua generaţie Nautilus (de exemplu, când ușa este deschisă sau centura nu a fost cuplată) au fost înregistrate folosind o reală orchestră simfonică!
    • Iar un Lincoln Rejuvenate propune o experiență staționară: orchestrează experiențe senzoriale special organizate legate de iluminare, imagini pe ecran, preferințe personale, cum ar fi poziția de așezare și opțiunile de masaj – permițând clienților să se reîncarce cu energie.
    • Împreună cu Lincoln Rejuvenate sau separat, în cotiera centrală, chiar sub capac, este un odorizant încorporat cu trei cartușe diferite cu trei mirosuri diferite. Trei sunt și nivelurile de intensitate a parfumării, lucru controlat prin ecranul central.
    • Mai există un Auto Air Refresh – un sistem holistic de filtrare și de monitorizare activă a aerului. Folosind filtrul standard pentru particule și mirosuri, Auto Air Refresh ajută la curățarea aerului din cabină prin filtrarea particulelor cauzate de praful atmosferic, fumul de tutun, smogul și unii alergeni, inclusiv polenul.
  • Pentru supremul lux al Lincoln, Nautilus va oferi o nouă temă interioră exclusivă Lincoln Black Label Redwood – pe lângă tema populară Chalet. Redwood imită căldura și frumusețea pădurii de sequoia, cu un motiv inspirat de acești copaci.
  • Un sistem audio premiat Revel Ultima 3D (cu tehnologie QuantumLogic® Surround 3D) dispune de 28 de difuzoare care învăluie fiecare ocupant într-un sunet bogat, precis și multidimensional. Împreună cu scaunele frontale opționale Perfect Position (încălzite, ventilate, cu extensii pentru coapse, cu masaj Active Motion și reglaje electrice în 24 de direcții), noul Nautilus creează o experiență asemănătoare unui concert pe șosea.
    • Bancheta din spate este reglabilă pe lungime și are cel puțin încălzire pentru locurile de la margini.
    • Opțional este acoperișul panoramic.
  • Combinația dintre un sistem activ de izolare fonică, parbrizul laminat acustic și geamuri frontale laterale, dar și izolarea compartimentului motor, creează un interior liniștit și senin.
  • La capitolul tehnic, Lincoln Nautilus a păstrat o platformă simplă cu motor montat transversal, deși într-o versiune nouă. Schema suspensiei frontale este McPherson, iar pe spate – multi-link. Amortizoarele sunt opțional adaptive. Suplimentar, o suită de senzori care monitorizează constant mișcarea vehiculului, mișcarea caroseriei, direcția, accelerația și activitățile de frânare.
    • În plus, Nautilus dispune de cinci moduri standard de conducere – normal, conserve, excite, slippery și deep conditions – fiecare complet integrat, astfel încât clienții să-l poată selecta pe cel dorit fără mare efort.
  • De sub capotă a dispărut motorul V6.
    • Versiunea de bază are un benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri (254 CP/373 Nm). Este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Tracţiunea este una integrală cu ambreiaj pentru conectarea punţii din spate. 
    • În combinație cu toate nivelurile de echipare este o unitate de propulsie hibridă (HEV) care include un benzinar de 2.0 litri și un CVT în care e integrat un electromotor de 100 kW. Puterea totală se ridică la 315 cai și 400 Nm.
  • Pe lângă o suită de sisteme de asistenţă şi protecţie, corespunzătoare modelului şi preţului (Lincoln Co-Pilot360 Vision 2.2), noua versiune a pilotului automat Lincoln BlueCruise 1.2 permite condusul pe autostrăzi fără mâini pe volan, iar pentru a schimba benzi automat e necesar doar de activat maneta din spatele volanului.

Prețul de start al noului Nautilus în SUA este de 50.415 dolari fără taxe. Versiunea de top Black Label costă minimum 74.250 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise