(video) Monterey Car Week 2024: Rolls-Royce Phantom Scintilla e definiția interiorului auto impecabil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În 2024, anul în care marca își sărbătorește cea de-a 120-a aniversare, Rolls-Royce Motor Cars aduce un omagiu muzei sale atemporale printr-o colecție unică de mașini – Scintilla. Având la bază modelul Phantom Extended – pânza supremă pentru personalizare – această colecție celebrează frumusețea eterică, grația și moștenirea Spirit of Ecstasy.

Denumirea Scintilla provine din cuvântul latinesc pentru “scânteie” – ceva strălucitor, observat doar pentru o clipă, dar care lasă o impresie de durată.

Caracteristici cheie:

  • Figurina Spirit of Ecstasy a primit un finisaj ceramic care face aluzie cu abilitate la textura marmurei Parian, o marmură albă cu granulație fină, extrasă de pe insula grecească Paros, din care este făcută statuia Victoria din Samothrace, cea care a servit drept sursă de inspirație.
  • Exteriorul mașinii este prezentat într-un finisaj Bespoke în două tonuri. Partea superioară este în Andalusian White, iar cea inferioară în Thracian Blue. Un fulg metalic subtil imită strălucirea luminii soarelui pe apă.
  • Dungile duble pictate manual pe brâu și jante, în Spirit Blue, completează exteriorul grațios.

Interiorul este plin de elemente de design, texturi și o grafică continuă inspirată de forma expresivă și dinamică a Spirit of Ecstasy – rezultatul unei colaborări intense între designerii și artizanii Bespoke. Grafica se mișcă prin cabină, îmbrățișând ocupanții într-un flux neîntrerupt de energie.

„Am vrut să creăm o singură grafică care să apară aproape ca o operă de artă în acuarelă – noi o numim “pictură cu fir”. Pentru a crea un efect luminescent, am folosit patru culori, grosimi ale firului și orientări ale cusăturilor diferite. Astfel, am acoperit zone niciodată explorate într-un Rolls-Royce, realizând cea mai extinsă densitate de broderie văzută vreodată într-un automobil Rolls-Royce.”

Katrin Lehmann, designer de materiale și culori la comandă
  • Artizanul principal însărcinat să dea viață acestei idei, Brienny Dudley, a experimentat cu o varietate de cusături și nuanțe înainte de a alege cusătura tatami, care a fost aplicată pe șase straturi, împletindu-se în diferite grade de densitate și complexitate.
    • Compoziția interioară completă cuprinde 869.500 de cusături și durează peste 40 de ore pentru a fi finalizată.
    • Transpunerea acestui design într-o formă tridimensională a fost o provocare creativă minunată, care a necesitat mai mult de doi ani și jumătate de muncă pentru a atinge nivelul corect de detaliu, textură și tactilitate în broderie.
  • Existența a două feluri de tapițerie – piele și țesătură – a adăugat un alt nivel de complexitate, deoarece aceste materiale răspund la cusături în moduri diferite. În total, 36 de panouri brodate individual au trebuit să fie îngrijite cu atenție, astfel încât să se alinieze perfect, creând un motiv continuu, care curge prin suita interioară.
  • Motivul brodat de pe uși este numit cel mai complex design pentru un panou interior de ușă văzut vreodată pe un Rolls-Royce. Este realizat din 633.000 de cusături care combină fire în culorile Blue Grey, Arctic White, Spirit Blue, Powder Blue și Pastel Yellow, completate de perforații iluminate. Noaptea, broderia capătă o strălucire hipnotizantă, luminescentă și pare să strălucească din interior.
  • Scaunele sunt tapițate cu o țesătură twill cu o strălucire reflectorizantă subtilă, oferind o complexitate suplimentară jocului de materiale din interior. Alte 236.500 de cusături în Blue Grey, Arctic White și Spirit Blue continuă grafica complexă care se întinde de-a lungul celor patru uși.

Bord unic

  • Piesa centrală a Phantom Scintilla este o lucrare de artă Bespoke din așa-numita Galerie, care se întinde pe întreaga lățime a planșei de bord. Intitulată Celestial Pulse, lucrarea este formată din șapte panglici, fiecare fiind prelucrată individual din aluminiu masiv, înainte de a fi împodobită cu același finisaj ceramic cu granulație fină ca și figurina Spirit of Ecstasy. Marginile sunt lustruite până la o strălucire de oglindă, astfel încât să capteze lumina, creând un sentiment de mișcare și fluiditate.

Tavan la fel de unic

  • Plafonul înstelat prezintă o animație inspirată de rochia fluidă a figurinei Spirit of Ecstasy. Un total de 1500 de “stele” din fibră optică, toate plasate și montate manual într-un model unic, luminează în succesiune, accentuând senzația de mișcare. Designul este completat de alte 4450 de perforații făcute în mod deliberat mai mari decât de obicei pentru a dezvălui pe dedesubt o țesătură argintie metalică, creând un joc subtil de lumini.

Printre altele

  • Senzația de mișcare continuă pe măsuțele care sunt integrate în spătarele scaunelor frontale, cu o grafică delicată care surprinde fluiditatea de mișcare a Spirit of Ecstasy. Motivul este aplicat cu tehnica de mascare pe suprafața irizată lucioasă, apoi șlefuit manual și acoperit cu un finisaj mat, creând iluzia a două culori subtile, schimbătoare. Setul complet din lemn este redat în Arctic White și finisat cu un lac amestecat cu particule metalice irizate. Pentru a obține acest efect, artizanii aplică până la 19 straturi de lac – un proces care durează mai mult de 190 de ore pentru fiecare automobil.
  • Denumirea Private Collection este gravată pe plăcuțe din oțel inoxidabil lustruit de pe pragurile interioare.
  • Ca o notă finală, fiecare comandă este livrată cu o husă auto Bespoke.

Rolls-Royce Phantom Scintilla Private Collection va fi formată din doar 10 mașini, toate valabile prin intermediul rețelei Rolls-Royce Private Office. Prețul – cam dificil de estimat…

Vezi și: (video) Unicul Rolls-Royce Phantom Syntopia – pur şi simplu trebuie să vezi ce ascunde la interior

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise