(video) Motoarele termice au un viitor! Toyota şi ExxonMobil testează combustibilul sintetic

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota a făcut echipă cu ExxonMobil pentru a dezvolta combustibili sintetici pentru mașini! În opinia lor, o astfel de benzină reprezintă combustibilul viitorului. La urma urmei, va permite salvarea mașinilor cu motoare cu ardere internă și încadrarea acestora în standardele de emisii de CO2, care devin din ce în ce mai dure cu timpul.

Vicepreședintele pentru strategie și planificare a ExxonMobil, Andrew Madden, a declarat că noul combustibil sintetic este deja în faza de testare şi că există deja prime rezultate pozitive. 

Totuşi, pentru a lansa o astfel de benzină în producție, va fi nevoie de sprijin din partea guvernelor.

Toyota a remarcat că această benzină poate fi utilizată atât în ​​vehiculele noi cu motoare cu ardere internă, cât și în cele mai vechi, inclusiv ale sale. Carburantul va putea reduce semnificativ emisiile de CO2, cu până la 75%, comparativ cu produsele petroliere actuale! În aşa caz, nu numai maşinile noi, ci şi cele vechi se vor putea încadra cu ușurință în normele stabilite, chiar şi Euro 7!

Combustibilul sintetic va permite să nu se abandoneze complet producția de mașini cu motoare cu ardere internă. Dimpotrivă, producătorii vor putea oferi diferite tipuri de autovehicule și, astfel, vor putea extinde oferta generală de pe piață. De asemenea, proprietarii actuali nu vor mai fi nevoiți sau nu se vor simţi impuşi să-și trimită mașinile alimentate cu combustibili fosili la fier vechi sau dezmembrări.

Ar mai fi de menţionat că acești combustibili cu emisii reduse de carbon sunt menționați a fi compatibili cu infrastructura de alimentare existentă!

Conform unor date statistice, numărul autovehiculelor aflate în uz în 2022 în întreaga lume se ridică la 1.5 miliarde de unităţi.

Cmentariile sunt închise