(video) Motorină de aproape 9 şi benzină de aproape 10 lei! De ce la Călărași preţurile sunt mai mici?

De ce prețurile pentru carburanţi la Călărași sunt mai mici ca în restul țării (fără ca să luăm în considerare tarifele de la staţiile din stânga Nistrului)? Mai mulţi oameni s-au minunat de acest lucru prin fotografii postate pe paginile lor de profil de Facebook şi nu înţeleg de ce în acelaşi Chişinău benzina şi motorina e mai scumpă?

Răspunsul e simplu: pentru că se dă o adevărată bătălie pentru clienţi şi pentru a menţine o oarecare concurenţă. O staţie de alimentare privată, care se află chiar la intrarea în oraş, afişează nişte preţuri incredibil de mici, plus se mai promit şi nişte reduceri, fie ele de weekend, fie pentru clienţi corporativi (la litru), care nu sunt incluse în cifrele de pe panou.

Ăsta şi e motivul pentru care staţiile din regiune, parte a reţelelor bine cunoscute de toţi, ajustează preţurile în limita posibilităţilor pentru a face faţă.

Interesant este că în această după amiază, la o staţie, care a decis astfel “să de-a o lovitură sub centură rivalilor”, s-a înregistrat deja o coadă impunătoare. Pentru că motorina a ajuns să coste mai puţin decât GPL-ul, mai mulţi şoferi din regiune, dar şi veniţi din Chişinău, au decis să profite de ofertă pentru că nu se cunoaşte cât anume va mai fi valabilă.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise