(video) München 2021: Premieră – Noul Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+

Mercedes-AMG introduce primul său electromobil – noul Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+. Premiera maşinii a fost organizată în cadrul Mercedes Media Night, un eveniment care a avut loc duminică seara, înaintea deschiderii Salonului Auto Internaţional de la München.

Caracteristici cheie:

  • După noul AMG EQS, alte modele complet electrice AMG vor urma în viitorul nu prea îndepărtat, inclusiv pe baza platformei AMG.EA dezvoltată în întregime in-house.
  • Automobilul electric dispune de câte un motor pe fiecare punte (sincron permanent excitat – PSM) şi are să ofere în total 658 CP şi 950 Nm de cuplu. Însă, există şi un opţional AMG DYNAMIC PLUS package care deblochează puterea totală de 761 CP şi 1.020 Nm de cuplu (în modul RACE START cu funcţie boost). Sistemul de tracţiune AMG Performance 4MATIC+ este complet variabil şi implementează automat cuplu când, cum şi unde este nevoie.
  • Modelul poate face 0-100 km/h în 3.8 secunde sau în 3.4 secunde cu pachetul opţional (însă pentru atingerea acestor cifre se menţionează că bateria trebuie să fie încărcată la un nivel minim de 80%). Viteza maximă este limitată la 220 sau 250 km/h respectiv.
  • Bateria (cu o garanţie de 10 ani sau 250.000 de km) instalată pe maşină are o capacitate totală de 107.8 kWh şi funcţionează în cadrul unui sistem electric de 396 V. Puterea maximă de recuperare a energiei la frânare este de 300 kW, iar putea maximă de reîncărcare rapidă a bateriei este de 200 kW (autonomie de 300 km în doar 19 minute). Standard vine cu un încărcător de bord de 11 kW, iar opţional cu unul de 22 kW.
  • Având un coeficient aerodinamic de 0.23 Cd şi o greutate de 2.655 kg, autonomia în ciclu WLTP se poate ridica până la 580 de km. Consumul mixt de energie este de 23.9-21.5 kWh/100 km. Maşina pentru piaţa din Japonia va putea încărca alte electromobile sau livra curentul din baterie înapoi în reţea.
  • Sistemul său de sunet utilizează difuzoare speciale și un generator de sunet pentru a crea o experiență audio specială în două versiuni: “Authentic” sau “Performance”. Această experiență exclusivă de sunet AMG este generată în interior și în afară cu o tonalitate și o intensitate care să corespundă stării actuale de conducere, modului de conducere selectat sau dorințelor șoferului. Vezi care sunt aceste sunete mai jos!
  • Suspensia modelului este de tip AMG RIDE CONTROL +. Este un sistem de suspensie pneumatică combinat cu amortizare adaptive, reglabilă electronic, care vine standard împreună cu direcţie pe puntea posterioară (roţile pot întoarce până la 9 grade). Alte câteva componente din structura şasiului şi suspensiei au fost modificate şi calibrate suplimentar de experţii companiei.
  • Standard vine cu frâne AMG high-performance compound, care includ discuri de 415×33 mm şi etriere cu şase pistoane pe puntea din faţă, alături de unele de 378×22 mm pe puntea din spate cu etriere cu un singur piston. Opţional, pe puntea din faţă, se oferă mecanisme carbo-ceramice cu discuri de 440×40 mm.
  • La exterior, modelul vine cu un kit de caroserie specific modelelor AMG. Standard mai dispune de faruri DIGITAL LIGHT, o “grilă de radiator” caracteristică, un spoiler pe hayon, jante de 21 sau 22 de inci, un splitter şi un difuzor, etc.
  • Habitaclul este dominat de caracteristici AMG care definesc stilul. Acolo noul EQS 53 4MATIC + oferă o ambianță sportivă, datorită scaunelor AMG cu grafică individuală și huse speciale pentru scaune din piele artificială ARTICO cu microfibră MICROCUT și cusături contrastante roșii. Alternativ, o tapiţerie din piele Nappa este disponibilă opțional, de asemenea, cu grafică specifică AMG pentru scaune. Mai există printre altele un volan AMG performance cu padele din aluminiu, un set de pedale şi covoraşe sport, aplicaţii suplimentare din microfibră, inserţii din fibră de carbon, etc.
  • MBUX Hyperscreen vine standard! Sistemul MBUX care rulează pe el oferă o gamă de funcții suplimentare care subliniază caracterul de înaltă performanță al modelului de top sportiv. Acest lucru este valabil în special pentru afișajele distinctive din panoul de instrumente, precum și pentru afișajul multimedia și head-up display (care este opţional). Un AMG TRACK PACE, asistent virtual de curse, este, de asemenea, disponibil ca opțiune.

Preţul de start al modelului nu a fost anunţat deocamdată.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Sunetele pe care le produce maşina:

Race-Start “Performance”
Drive Sound “Performance”
Engine Startup “Performance”
Engine Shutdown “Performance”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/