Maşina anului 2017 în lume. Organizatorii au ales trei modele pentru marea finală

Luptă strânsă pentru marele titlu de Maşina Anului 2017 în lume. Amintim că în acest an concursul se desfăşoară la şase categorii.

La Salonul Auto de la Geneva organizatorii au decis să micşoreze mai mult cercul şi au anunţat din cinci modele finaliste doar câte trei. Marii câştigători vor fi premiaţi la Salonul Auto de la New York, la 13 aprilie 2017.

FOTO: automarket.ro

Vezi aici care au fost modelele finaliste anunţate anterior: Maşina anului 2017 în lume: Lista modelelor finaliste

Astfel, pentru titlul de cel mai bun automobil al anului vor lupta doi “nemţi” şi un “britanic”: Audi Q5VW Tiguan şi Jaguar F-Pace. După cum se poate observa, în Marea Finală vor lupta doar maşini din segmentul crossovere.

Pentru titlul de cea mai luxoasă maşină a anului vor lupta până la sânge BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Class şi Volvo S90/V90.

La categoria cel mai bun sportcar al anului au ieşit în frunte Audi R8 Spyder, McLaren 570S şi Porsche Boxster 718/Cayman 718. Primele două produc 540 şi 570 de cai putere, iar ultimul 350 cai putere.

FOTO: motoringresearch.com

Automobilul ecologic al anului 2017 va fi ales între Chevrolet Bolt, Tesla Model X şi Toyota Prius Prime. Primele două modele sunt gata să impresioneze publicul cu o autonomie sporită. Bolt poate parcurge până la 335 km cu electricitate, în timp ce Tesla Model X 450 de km în mediu. Japonezul însă ajunge la puţin peste 40 de kilometri rulaţi în regim electric.

Cel mai bun automobil de oraş va desemnat dintre BMW i3 cu a sa propulsie electrică, dar şi Citroen C3 sau Suzuki Ignis.

Într-un final, automobilul cu cel mai frumos design va fi unul din trei. Lui Jaguar F-Pace şi Toyota C-HR le va fi greu să lupte cu Mercedes-Benz S-Class Cabriolet.

Cmentariile sunt închise