(video) München 2021: Premieră – Noul Microlino 2.0

Căutând să mai vedem ce produse noi sunt expuse prin standuri, am găsit că Micro Mobility Systems a folosit Salonul Auto International de la München pentru a prezenta modelul reformatat Microlino. De ce a avut nevoie de reformatare?

Primul prototip al mașinii electrice compacte, compania elvețiană l-a arătat în 2016 la Salonul Auto de la Geneva. Planul inițial a fost de a stabili producția la platformele companiei italiene Tazzari din Imola. Apoi, s-a aflat că germanii de la Artega au preluat producția, dar calitatea mașinilor primele loturi a fost atât de scăzută încât acest parteneriat s-a destrămat rapid.

Trecând peste toate aceste pietre, experiența trăită a dezvăluit mai multe deficiențe inerente în proiectarea mașinii, astfel încât a trebuit refăcută. Și abia acum, la expoziția IAA Mobility, a debutat Microlino 2.0!

Caracteristici cheie:

  • A doua versiune este similară cu prima numai la exterior şi în continuare se păstrează asemănarea cu adevăratul model BMW Isetta.
  • Microlino 2.0 are un interior cu doar două locuri pentru pasageri și o singură ușă frontală prin care se poate intra în interior. Conform documentelor este un cvadriciclu greu din clasa L7e.
  • A doua versiune dispune de o caroserie cu o construcţie complet nouă. Dacă prima a avut sub panourile exterioare un cadru tubular, cea nouă prezintă un corp portant care este mai bun din punct de vedere al rigidității, siguranței și confortului. Drept rezultat maşinuţa a devenit chiar mai uşoară: 435 kg fără baterie, față de cele 450 kg anterioare.
  • Șasiul este, de asemenea, complet nou – cu scheme McPherson pe toate roţile, în locul unor construcții push-rod pe puntea frontală şi a unei punţi posterioare solide.
  • De pe uşă, de la exterior, a dispărut mânerul rigid. Acum uşa este deblocată printr-un buton care se află ascuns sub farul drept. Mânerul eliminat a făcut loc pentru o bandă LED care va servi pe post de lumini de zi.
  • Mecanismul de direcție articulat, care se apleca în față împreună cu ușa (cum avea şi Isetta originală), a fost necesar de abandonat din motive de siguranță. Microlino 2.0 are o carcasă rigid fixată în habitaclu a coloanei de direcție. Pe panoul frontal există două afișaje mici: unul care serveşte drept panou de bord, iar altul, mai mic şi tactil, pentru controlul încălzirii şi altor funcţii.
  • Volumul portbagajului a scăzut de la 300 până la 230 litri din cauza noii construcţii, însă acces în el se face printr-o uşă dedicată care nu existase anterior.
  • O trapă textilă a fost la fel dezvoltată de la zero în colaborare cu Magna Car Top Systems şi va fi în continuare o opţiune. În total vor exista trei echipări: Urban (fără banda frontală LED), Dolce și Competizione, toate care diferă prin decor și finisaje.
  • Indiferent de echipare poate fi aleasă o baterie din trei: 6 kWh (autonomie de 95 km), 10.5 kWh (175 km) și 14 kWh (230 km). Acestea pot fi încărcate numai de la terminalele de curent alternativ, iar puterea variază. Bateriile de 6 și 14 kWh pot fi încărcate până la 80% în șase ore, iar cea de 10.5 kWh în trei ore.
  • În locul motorului electric original de 20 CP, de propulsie va răspunde unul care produce nominal 17 CP (26 cai maxim) și 118 Nm de cuplu. Poate face 0-50 km/h în 5.0 secunde, iar viteza maximă este limitată la aproximativ 90 km/h.

Prețul de start anunțat este de 12.500 de euro, cu 500 de euro mai mult decât s-a anunţat anterior. Producţia va începe până la sfârşitul anului la o fabrică dedicată din Torino, Italia, care va avea o capacitate de 7.500 de maşini pe an. Primele pieţe unde vor începe vânzările sunt Germania şi Elveţia.

Micro Mobility Systems a mai dezvăluit că de la primul prototip şi până în prezent a recepționat peste 24.000 de precomenzi.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/