(video) NACTOY 2024: Noul Prius este Autoturismul Anului 2024 în America de Nord

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urma a sute de ore de cercetare și a trei runde de voturi, câștigătorii premiului North American Car, Truck and Utility Vehicle of the Year 2024 (NACTOY) au fost anunțați în seara zilei de 4 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă comune a Detroit Area Dealers Association (DADA) şi Automotive Press Association (APA), care a avut loc în sala de evenimente M1 Concourse din Pontiac (Detroit).

  • Autoturismul anului 2024 – noul Toyota Prius/Prius Prime, care a luptat cu noile Honda Accord şi Hyundai Ioniq 6.
  • Mașina utilitară a anului 2024 – noul KIA EV9, care a luptat cu Genesis Electrified GV70 şi Hyundai Kona/Kona EV.
  • Pickup-ul anului 2024 – noul Ford Super Duty, care a luptat cu Chevrolet Colorado şi Chevrolet Silverado EV.

Concursul NACTOY, care și-a sărbătorit a 30-a aniversare în acest an, a început procesul de selectare a finaliştilor în luna iulie din 2023, anunțând atunci o listă inițială de 52 de vehicule eligibile. La Salonul Auto de la Detroit din septembrie, acea listă a fost scurtată până la 25 de vehicule considerate „Cele mai bune din 2024” și s-a restrâns din nou la doar 9 finaliști remarcabili care au fost anunțați la Salonul Auto de la Los Angeles.

De-a lungul anului, jurații NACTOY au petrecut sute de ore de teste, cercetând și evaluând vehiculele privind inovația, designul, siguranța, performanța, tehnologia, satisfacția șoferului, experiența și valoarea utilizatorului, valorificându-și experiențele și expertiza pentru a vota pentru câștigătorii premiului NACTOY 2024.

„Câștigătorii noștri reflectă faptul că un vehicul modern trebuie să fie o combinație de stil, utilitate și tehnologie. Îi felicit pe cei cincizeci de jurați ai noștri pentru că au venit cu câteva alegeri excelente.”

Jeff Gilbert, președintele NACTOY

Fondat în 1994, concursul NACTOY este cel mai longeviv de peste ocean pentru vehicule noi, care nu este asociat cu o singură publicație auto. Juriul este format din 50 de jurnaliști profesioniști din domeniul auto dintr-o mare varietate de publicații media tipărite, online, radio și televiziune din Statele Unite și Canada.

Voturile sunt numărate în mod confidențial de către Deloitte LLP, asigurându-se că fiecare etapă a ciclului de atribuire este decizia colectivă a tuturor juraților. Voturile pentru câștigătorii NACTOY 2024 au rămas secrete până când plicurile au fost deschise pe scenă în timpul evenimentului din 4 ianuarie.

Cmentariile sunt închise