(video) Nissan anunţă EV36Zero – un hub pentru vehicule electrice de un miliard de lire sterline

Anunţul unui plan de electrificare la scară largă a fost făcut de Nissan, după Renault, care sunt parteneri într-o Alianţă globală. Amintim că producătorul nipon se numără printre pionierii producției în masă a vehiculelor electrice.

Este necesar de remarcat că noul program numit EV36Zero este pregătit exclusiv pentru piața europeană și va fi implementat în Marea Britanie!

https://youtu.be/Dvd_DmEmGq8
https://www.youtube.com/watch?v=efvW7w1I7Q4

Planurile anunţate, pe scurt:

  • O platformă de producție cu ciclu complet, dedicată vehiculelor electrice, va fi construită în jurul fabricii existente din Sunderland, acolo unde acum se fac modele precum LEAF, Juke și Qashqai). Proiectul va costa un miliard de lire sterline, dar o parte din costuri vor fi suportate de compania Envision AESC și de guvernul local din Sunderland, care este interesat în special de dezvoltarea industrială după Brexit.
  • Din suma totală, aproape jumătate (450 de milioane) vor fi destinate construcției unei noi gigafabrici, locaţie unde vor fi produse baterii pentru maşini electrice (deşi există deja o astfel de uzină în Sunderland, care funcționează din 2012 și produce baterii pentru modelele LEAF și e-NV200, doar că acolo are loc asamblarea bateriilor din celule gata preparate, furnizate de Envision AESC).
  • În viitoarea gigafabrică vor fi produse baterii cu forţele proprii de la A la Z. Acesta este un proiect comun al Nissan cu aceeași companie Envision AESC. Într-o primă etapă capacitatea fabricii va fi de 9 GWh sau 100.000 de baterii pe an. Dar până în 2030, partenerii se așteaptă să o crească până la 25 GWh (acest lucru va necesita încă 1.8 miliarde de lire sterline) și ulterior până la 35 GWh!
  • Alte 423 milioane de lire sterline vor fi investite în dezvoltarea și pregătirea producției unui singur nou model electric, pe care vor fi instalate bateriile produse de noua gigafabrică! S-a anunțat doar că va fi un crossover pe platforma CMF-EV. Se presupune că acesta va fi fratele mai mic al noului Ariya, care foloseşte aceeaşi arhitectură. Volumul de producție planificat al viitorului crossover britanic este de 100.000 de mașini pe an.
  • Restul banilor din miliard vor fi folosiţi pentru crearea complexului Microgrid, care va furniza fabricilor Nissan energie electrică curată. Complexul va include panouri solare și turbine eoliene cu o capacitate totală de 132 MW, precum și o încăpere-tampon de energie electrică de 1 MW, realizată din baterii vechi reciclate, folosite anterior pe modele Nissan LEAF.

Lucrările de construcție a noului complex de producție a maşinilor electrice au demarat deja.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/