Audi a preluat atribuțiile de software developer pentru întregul VW Group

Conducerea grupului Volkswagen a anunțat că Audi va prelua în totalitate pârghiile de dezvoltare a software-ului pentru toate mașinile mărcilor parte a concernului. Până în prezent angajaţii mărcii Volkswagen s-au ocupat de acest lucru.

“Centrul de gravitaţie a dezvoltării de software se va muta de la Wolfsburg la Ingolstadt”, a declarat CEO-ul Volkswagen AG, Herbert Diess, în cursul unei conferințe de presă virtuale găzduite marți de firma de consultanță PwC. 

La începutul acestei săptămâni, ziarul german de afaceri Handelsblatt a scris că Volkswagen ia în considerare demisia șefului subdiviziunii Car.Software Christian Senger. El ar fi acuzat de problemele cu soft-ul pe care le-a întâmpinat modelele ID.3 şi Golf, data lansării cărora a fost amânată cu mult timp din această cauză.

Înainte de Volkswagen, Senger a lucrat pentru BMW, în special fiind responsabil pentru dezvoltarea modelului i3. La VW, el a contribuit şi la crearea platformei modulare MEB pentru vehicule electrice.

Calitatea dezvoltării de software este extrem de importantă pentru vehicule, mai ales cele noi şi electrice, către care se îndreaptă treptat industria auto globală. Acestea se bazează cu mult mai mult pe tehnologii digitale, de calcul, decât mașinile cu motoare cu combustie internă.

Cu propriul sistem de operare pentru toate modelele grupului Volkswagen, un cloud de date auto și o nouă arhitectură electronică, organizația cross-brand Car.Software și-a stabilit un program strâns pentru următorii ani de la începutul lunii iulie curent. Noul său şef va fi Dirk Hilgenberg, fost Senior Vice President Manufacturing Engineering la BMW Group.

Dirk Hilgenberg

Odată cu trecerea la modul de lucru agil pe 1 iulie, mulți specialiști din mărcile și companiile VW AG au fost recrutați pentru a se alătura organizației Car.Software. În timpul actualei faze de transfer, peste 75% dintre experții abordați au decis până acum să lucreze la noua unitate software. Această extindere a personalului va continua. Până la sfârșitul anului, aproximativ 5.000 de specialiști ar putea lucra deja împreună sub umbrela organizației Car.Software.

Obiectivul organizației Car.Software se concentrează pe dezvoltarea de software comun pentru toate mărcile și piețele din cadrul VW AG. Acest lucru se referă în primul rând la VW.OS și conectivitatea cu cloud-ul auto Volkswagen. În plus, organizația Car.Software va consolida soluțiile platformei tehnologice pentru modele de afaceri bazate pe date și inovații în cadrul Grupului. Investiții de peste șapte miliarde de euro sunt planificate pentru aceste sarcini până în 2025.

Organizația Car.Software va reuni într-un singur nucleu experienţă internațională. Are o bază organizatorică în Ingolstadt și, cu filialele sale, are alte centre în Germania, inclusiv în Berlin, Stuttgart, Wolfsburg și, în viitor, München. În plus, organizația Car.Software are locații în Europa, precum și în China, Statele Unite, Israel și India.

Întreaga gamă de funcții ale sistemului de operare VW.OS, pentru care este responsabilă organizația Car.Software, va fi utilizată pentru prima dată într-un model marca Audi care urmează să fie dezvoltat în timp record la “Artemis” – un proiect high-tech care, în strânsă cooperare cu organizația Car.Software, va facilita accelerarea enormă a proceselor de dezvoltare.

“Artemis” se va concentra pe noile tehnologii pentru conducere electrică, extrem de automatizată, cu un model specific de referință. Prima sa sarcină este de a crea o mașină electrică extrem de eficientă, care este programată să apară pe drumuri deja din 2024. Echipa de creație va dezvolta, de asemenea, un ecosistem extins în jurul mașinii, proiectând astfel un nou model de afaceri pentru întreaga fază de utilizare.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/