(video) No comment: Un șofer, la un pas de a călca doi pietoni după ce a blocat o intersecție din Chișinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Foarte des se întâmplă situații de genul, când șoferi văd în fața lor un rând de autovehicule care se întinde din intersecția în care se apropie până la, cel puțin, următorul semafor. Și oricum aleg să înainteze și să completeze această coloană, ignorând RCR și blocând intenționat intersecția.

Astăzi, pe strada Ismail din capitală s-a întâmplat, una ca asta. Conducătorul unui Mercedes a intrat și a așteptat într-o intersecție până când s-a schimbat prioritatea circulației. Abia atunci a decis să elibereze intersecția, însă deplasarea-i bruscă în marșarier s-ar fi putut solda cu urmări tragice.

Din fericire pietonii au reacționat prompt și nu au fost călcați. Îndemnăm alți participanți la trafic, care se vor pomeni în situații similare, să fie foarte atenți atunci când fac manevre de genul.

VIDEO: facebook.com/nicaleabus

Amintim prevederile RCR:

  • art. 20 – La apariţia semnalului verde, conducătorii de vehicule:
    • a) pot să înceapă deplasarea numai după ce s-au asigurat că prin aceasta nu creează obstacole vehiculelor antrenate deja în trecerea intersecţiei, indiferent de direcţia lor de mers, precum şi pietonilor care finalizează traversarea părții carosabile;
    • b) nu vor intra în intersecţie, în cazul în care circulaţia în direcţia de deplasare este dificilă sau blocată, fapt ce nu le va permite eliberarea intersecţiei până la schimbarea semnalului.
  • art. 57 – Este interzisă intrarea în intersecţie în cazul în care circulaţia este blocată în direcţia de mers şi ca urmare conducătorul va fi forţat să oprească, astfel creând obstacole vehiculelor ce se deplasează pe drumul intersectat.

Vezi și: (video) Se mai numește conducător auto după asta? Moment incredibil într-o intersecție din Chișinău

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise