(video) Noul ABT XGT este un Audi R8 LMS GT2 pentru utilizare pe stradă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Această mașină a fost văzută mai devreme la teste pe Nurburgring și prima impresie era că ar fi o ediție limitată specială de adio pentru R8, în contextul în care mașina va fi scoasă în curând din producție, însă adevărul este complet altul, mai uimitor!

Automobilul nu este un proiect Audi, ci al atelierului ABT Sportsline. ABT XGT este un R8 LMS GT2 omologat pentru a utiliza drumurile publice!

Caracteristici cheie:

  • Este rezultatul unui proces de dezvoltare complex în care a participat atât atelierul de tuning, cât și echipa ABT participantă în DTM, fiind cel mai exclusivist vehicul care a părăsi vreodată fabrica ABT din Kempten într-o perioadă de doi ani.
  • Cu aproximativ 40 de aprobări individuale, procesul de aprobare de câteva luni a depășit sfera dezvoltării vehiculelor tradiționale. Punctul culminant: din punct de vedere vizual, versiunea stradală diferă doar marginal de mașina de curse Audi R8 LMS GT2.
  • Modificările tehnice în domeniile managementului termic, software-ului și sistemul de diagnosticare a vehiculelor extrem de complex au fost implementate cu atenție pentru a păstra caracterul mașinii de curse. Pentru uz de zi cu zi, a fost integrat sistemul de alimentare de pe R8-ul de serie, panoul de instrumente a fost modificat pentru uz civil și s-au adăugat o frână de mână, închidere centralizată, o cameră de marșarier și imobilizator al volanului special.
  • Panoul de control a fost adaptat utilizării pe stradă și controlează oglinzile exterioare reglabile electric, aerul condiționat și indicatoarele, în timp ce sistemul special de evacuare a gazelor de eșapament, inclusiv componentele de post tratare, îndeplinesc specificațiile KBA privind emisiile. Mai folosește jante forjate ABT VA cu prindere centrală, de 19/20 inchi pe puntea frontală/posterioară, îmbrăcate în anvelope Pirelli P Zero Trofeo R.
  • Bineînțeles, accentul s-a pus și pe siguranță: un vehicul XGT complet a fost folosit în testele de coliziune laterale și frontale solicitante, iar toate specificațiile KBA privind frânele și nivelurile de zgomot au fost îndeplinite în teste ample.
  • Un ABT XGT va fi pus în mișcare de un V10 natural aspirat de 5.2 litri, care produce 640 CP și consumă minimum benzină 98 dintr-un rezervor de 83 de litri. Cutia de viteze este un S-tronic cu șapte trepte, iar tracțiunea este pe puntea din spate. Se anunță un consum mixt de 20.7 l/100 km și un nivel combinat de emisii de 473 g/km. Greutatea mașinii este de exact 1.4 tone. Viteza maximă poate ajunge la 310 km/h în funcție de cum e setată aripa posterioară masivă.

În total vor fi produse manual 99 de exemplare conform specificațiilor clientului. Se poate alege dintre patru concepte de culoare diferite, dar soluții și variante individuale sunt posibile datorită implementării artizanale. Prețul de start în Germania este de 598.000 de euro. Mai multe detalii poți afla din această broșură.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise