(video) Noul Aspark OWL SP600 devine cel mai rapid hypercar electric din lume, atingând 438,73 km/h

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aspark SP600 este oficial cel mai rapid hypercar electric din lume, atingând o viteză maximă de 438,7 km/h. Născut pentru viteză, acest automobil cu intenție de producție a fost conceput prin viziunea directorului general al Aspark, Masanori Yoshida.

Recordul mondial al SP600 a fost realizat de câștigătorul cursei de 24 de ore de la Nürburgring, Marc Basseng. Datele au fost înregistrate cu un Racelogic V-Box de înaltă precizie, bazat pe GPS. Viteza a fost atinsă pe pista de testare ATP din Papenburg.

M.A.T. a dezvoltat și a fabricat SP600 pentru a stabili un nou punct de referință pentru hipermașinile EV. Se marchează în același timp o realizare semnificativă pentru companie în momentul aniversării sale de 10 ani.

Aspark nu este un novice în ceea ce privește stabilirea de recorduri

După ce a conceput și pus în funcțiune Aspark Owl, hypercarul electric cu cea mai rapidă accelerație din lume, compania japoneză s-a adresat din nou Manifattura Automobili Torino pentru dezvoltarea și fabricarea unui al doilea proiect extravagant: un hypercar capabil să doboare recordul mondial de viteză maximă pentru vehiculele electrice!

M.A.T. a căutat în acest sens partenerul perfect în materie de anvelope. A cerut companiei Bridgestone să dezvolte o anvelopă personalizată, capabilă nu numai să atingă peste 420 km/h, ci și să facă față cerințelor specifice ale greutății vehiculului și dinamicii de conducere. Bridgestone a răspuns cu anvelopele Potenza Race personalizate pentru SP600.

Automobilul, dezvoltat și fabricat la sediul M.A.T. din Torino, Italia, a trecut printr-un set complet de teste virtuale și fizice, inclusiv o campanie specifică de activități de validare în tunelul aerodinamic și mai multe sesiuni de teste pe circuit. În calitate de partener de dezvoltare și inginerie al Aspark în această performanță, M.A.T. s-a ocupat de dezvoltarea completă a vehiculului, inclusiv, dar fără a se limita la integrarea grupului motopropulsor și a software-ului, proiectarea suspensiilor și a șasiului, calibrarea software-ului și dezvoltarea completă a designului și producția bateriei personalizate.

În cele din urmă, la 8 iunie, în timpul celei de-a doua încercări, cu Marc Basseng la volan s-a reușit atingerea vitezei de 438,7 km/h. În încercările și testele anterioare, mașina a reușit să treacă în mod constant de pragul de 420 km/h, atingând mai întâi 420.8 și 430 km/h.

„Au trecut aproximativ 10 ani de când am început să realizăm hypercarul OWL. Ne-am propus să facem mașina cu cea mai rapidă accelerație din lume, iar apoi am încercat și am obținut astăzi recordul mondial de viteză maximă. Această capacitate tehnică îi inspiră pe toți cei implicați să atingă excelența personală și să se provoace și să crească în salturi în viitor.”

Masanori Yoshida, CEO Aspark

M.A.T. este un producător de automobile de tip boutique, cu accent pe performanță și proiecte speciale

M.A.T. a fost fondată de Paolo Garella, un inginer italian care, în 30 de ani de carieră, a experimentat toate domeniile diferite ale industriei auto. Programele de dezvoltare de mașini sport personalizate ale M.A.T. au inclus Hypercarul electric Aspark Owl, noua serie limitată Stratos, Glickenhaus SCG003 și Apollo IE și altele. În 10 ani a dezvoltat mai mult de 11 proiecte de vehicule complete.

Mai amintim că Aspark Owl este un hypercar japonez care va fi făcut în 50 de exemplare, fiecare cu un preț de start de 2.9 milioane de euro. Mașina din fibră de carbon, cu o greutate de fix două tone, are patru electromotoare cu un total de 1980 CP și 1920 Nm.

Cifrele oficiale:

  • Accelerație 0-60 mph: 1.72 secunde
  • Accelerație 0-100 km/h (0-62 mph): 1.78 secunde
  • Accelerație 0-200 km/h (0-124 mph): 4.76 secunde
  • Accelerație 0-300 km/h: 9.74 secunde
  • 0-400m (1/4 mile): 8.73 secunde
  • Viteza maximă: 413 km/h
  • Autonomie: 400 km

Pentru comparație vezi cifrele pe care le arată un Rimac Nevera

Cmentariile sunt închise